5 feiten over het repareren van iPhones

Je hebt het misschien al wel eens meegemaakt, jouw geliefde telefoonscherm is in honderden stukjes gebarsten. Je bent hem vergeten uit je broekzak te halen, bukt voorover en je iPhone glijdt uit je broekzak. Of je liet hem gewoon vallen, pakt hem nog snel op, maar toch zie je je scherm in stukken. Je kan wel huilen en wilt het dan ook zo snel mogelijk laten maken. Wij sommen 5 feiten voor je op over het repareren van je iPhone.

Backup

Als je je scherm laat maken wil je natuurlijk niet dat alles op je telefoon verloren gaat. Denk aan je vakantiefoto’s, maar ook al je contactgegevens. Het is daarom goed om na te vragen of het nodig is om een backup te maken van je telefoon. Sommige bedrijven zullen aangeven dat dit niet per se noodzakelijk is. Andere bedrijven zeggen dat ze ernaar streven om alle informatie te behouden. Hierdoor is het altijd aan te raden om een backup te maken van je iPhone voordat je hem laat repareren, zo voorkom je problemen achteraf.

Vochtschade

Wanneer jouw scherm kapot is, is het niet meer waterdicht. Hierdoor moet je extra oppassen, want je wilt niet ook nog eens vochtschade hebben aan de binnenkant van je telefoon. Hierdoor is het aan te raden om je scherm zo snel mogelijk te laten maken om op deze manier de schade enigszins te beperken. Ook is het afhankelijk van het bedrijf waar jij je telefoon laat maken of je iPhone na reparatie wel weer waterdicht is. Het is in ieder geval niet aan te raden om met je telefoon na een reparatie onder water te gaan, aangezien het toestel toch open is geweest.

Soorten onderdelen

Daarnaast zijn er natuurlijk veel verschillende onderdelen waar je voor kunt kiezen bij het repareren van een telefoon. Ook dit is afhankelijk van het bedrijf waar je het laat maken. Als jij een origineel scherm wilt, is het aan te raden om dit ook bij een officiële dealer te laten maken van jouw telefoonmerk. Tegenwoordig zijn er ook hele goede alternatieven en deze schelen je vaak aardig wat geld.

30 minuten

Gelukkig kun je bij de meeste bedrijven je telefoon snel weer laten herstellen van zijn schade. Gemiddeld duurt het 30 minuten om het scherm van een iPhone weer te maken. Bij de meeste bedrijven kun je hier dus gerust op wachten en als je geluk hebt nog een kopje koffie of thee drinken!

Reserveren & opsturen

Als je wilt dat alles soepel en snel verloopt, is het bij veel bedrijven mogelijk om online een afspraak te maken. Op deze manier voorkom je dat je de winkel binnenloopt en er nog 10 andere mensen hun telefoon willen laten maken. Bij enkele bedrijven kun je zelfs je telefoon opsturen, dat is helemaal luxe!=

Kortom, je kunt je scherm snel weer gerepareerd hebben, zo is jouw geliefde iPhone snel weer de oude. Overigens geldt dit niet alleen voor de nieuwere iPhone modellen, maar kun je bij de meeste bedrijven ook gewoon oudere modellen laten repareren. Kies dus gerust voor een Iphone 8 scherm reparatie, want ook die worden nog steeds aangeboden.

5 feiten over het repareren van iPhones