5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Zonnepanelen lijken een dure investering, maar deze verdien je snel terug en met de andere voordelen die zonnepanelen bieden is het zeker een goede keus. Lees hieronder de 5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen.

1. Zonnepanelen steeds voordeliger

Op dit moment concurreren zonnepanelen met grijze stroom. Dit betekent dat de prijs van zonnepanelen is gedaald. De aanschaf is dan ook een stuk goedkoper dan in het verleden. Vraag bijvoorbeeld een elektricien in Tilburg naar de mogelijkheden voor het installeren, de kosten en de garantie voor in uw specifieke situatie.

2. Zeer rendabel

De gemiddelde besparing per jaar bij een huishouden van 1 persoon is €527. Hierbij is uitgegaan van 2.300 elektriciteit verbruik (kWh) per jaar en 11 zonnepanelen. Het rendement is afhankelijk van het huishouden en het type zonnepaneel dat er wordt aangeschaft, maar uw energierekening zal er zeker op vooruit gaan. 

3. Milieubewuste keuze

Door te kiezen voor zonne-energie draagt u bij aan het milieu. Bij het opwekken van zonne-energie komt er namelijk geen CO2 vrij. Dit in tegenstelling tot stroom dat is opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen, ook wel grijze stroom genoemd. Met zonnepanelen kiest u voor groene stroom.

4. Terugverdientijd

Dat zonnepanelen rendabel zijn is heel mooi, maar hoe lang duurt het voordat je de investering hebt terugverdiend? Doorgaans is de terugverdientijd van zonnepanelen 6 tot 8 jaar. Voor 13 zonnepanelen op je dak betaal je bijvoorbeeld €5000 euro. Ieder jaar leveren ze 3400 kHw aan stroom. Wanneer de prijs van elektriciteit op €0,23 per KwH zit, heb je een besparing van €780 en heb je je zonnepanelen in 6 tot 7 jaar terugverdiend. Je kunt de btw overigens ook nog terugvragen, waardoor je een deel van je investering direct terugkrijgt. 

Dit is een voorbeeld. Bekijk altijd verschillend opties en vraag naar de installatiekosten en de garantie bij een elektricien in Rotterdam. Staar je niet blind op de prijs van de zonnepanelen.

5. Waarde woning

Met zonnepanelen wordt jouw huis aantrekkelijker. De energierekeningen zijn immers minder hoog en het is een milieubewust huis. De meeste mensen zullen dit als een positief aspect ervaren. Het blijkt dat de waardestijging van de woning gelijk is aan de waarde van de zonnepanelen bij de aanschaf. Je verdient de zonnepanelen dus ook nog eens terug bij de verkoop van je huis.

5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen