Aankooptips voor de juiste bureaustoelen voor op kantoor

Ben jij helemaal into ‘het nieuwe werken’ waarbij je een combinatie mag maken van deels thuiswerken en deels op kantoor werken? Dan is het uiteraard van groot belang dat je zowel op kantoor als thuis een goede werkplek hebt om je werk uit te kunnen voeren. 

Zeker thuis is het logisch dat je wellicht niet de juiste spullen en faciliteiten hebt om je werk optimaal en ergonomisch verantwoord uit te kunnen voeren, maar juist daarom is het zeker niet minder onbelangrijk door de toegenomen aantal uren dat iedereen thuiswerkt. Zorg er dus ook thuis voor dat je beschikt over een ergonomisch bureau wat eventueel verstelbaar is en ook te gebruiken is als zit-sta bureau, waardoor je gedurende de dag ook regelmatig je werk staand uit kunt voeren. Verder is het van zeer groot belang dat je beschikt over een goede ergonomisch gevormde en voor jouw lichaam comfortabele bureaustoel. Hieronder enkele aankooptips voor de juiste bureaustoelen voor thuis of op kantoor.

Mate van gebruik

Ga je de bureaustoel erg vaak gebruiken? Kies dan voor een zitting met traagschuim om je lichaam optimaal te kunnen ondersteunen. Deze stoelen zijn vaak wel duurder, maar je hebt er jarenlang plezier van. Overleg ook eens met je leidinggevende of het mogelijk is om een bijdrage te krijgen voor de aanschaf van een goede bureaustoel. Zeker na de corona periode is er door bedrijven vaak een budget vrijgemaakt om ervoor te kunnen zorgen dat medewerkers thuis een goed werkplek in kunnen richten om hun werk net zo comfortabel te kunnen verrichten als op kantoor. 

Verstelbaar ja/nee

Een verstelbare bureaustoel zorgt ervoor dat je de stoel volledig naar je eigen lichaam kunt stellen. Denk hierbij aan de armleggers, maar ook aan de rugleuning en aan de zithoogte. Dit is ideaal om ervoor te zorgen dat je langere tijd achter elkaar kunt werken, zonder dat je lichaam teveel wordt belast. 

Materiaal

Vaak zijn de bureaustoelen gemaakt van zachte stof. Bij de duurdere bureaustoelen bestaat het zitvlak uit traagschuim, wat voor extra ondersteuning zorgt. Zorg er voor dat de stof niet bestaat uit zweterige stof, zodat je niet in de zomer vastplakt aan je stoel. Er zijn ook rugleuningen die gemaakt zijn van mesh dat zorgt voor goede ventilatie tijdens de warme dagen op kantoor.

Zitdiepte en zithoogte

Kijk bij het aanschaffen van een bureaustoel ook naar de juiste zitdiepte en zithoogte en of deze twee aspecten verstelbaar zijn. voor de ideale zithoogte moeten je voeten namelijk plat op de grond kunnen staan met je knieën in een hoek van 90 graden gebogen. De meeste stoelen zijn gelukkig wel verstelbaar. Ben je echter erg lang, dan kun je beter even kijken of je de stoel ver genoeg kunt verstellen. Kijk anders eens voor bureaustoelen op Designkantoormeubilair.be

Rugondersteuning

Steun in de (onder)rug is ook van groot belang bij het kiezen van een bureaustoel. Zo zorg je ervoor dat je geen rugklachten ontwikkelt en op een fijne manier en in de juiste houding je werk kunt verrichten.

 

Aankooptips voor de juiste bureaustoelen voor op kantoor