Een advocaat gespecialiseerd in merkenrecht

Het merkenrecht is een onderdeel van het intellectueel eigendomsrecht, wat weer een onderdeel uitmaakt van het privaat recht. Merken zijn tekens die gebruikt worden om bepaalde producten, diensten, namen of titels te onderscheiden van elkaar. Wanneer je niet wilt hebben dat iemand dezelfde tekens of naam gaat gebruiken, kun je de naam laten vastleggen. Maar ook de uiterlijke kenmerken, het gebruikte logo en meer kun je laten vastleggen.

De procedure voor de registratie

Het doorlopen van de registratieprocedures gaat vaak niet zonder slag of stoot, het maken van een verkeerde keuze kan namelijk verkeerd en duur uitpakken. Zorg daarom dat je jouw merk in de juiste categorie registreert voor optimale merkbescherming. Wanneer je op een later moment besluit een product of dienst aan uw merk toe te voegen, dan moet je dit opnieuw laten vastleggen. Nadat je jouw merk hebt laten registreren in het merkenregister is deze registratie tien jaar geldig. Wil je na deze periode jouw merk blijven gebruiken, vraag dan een verlenging aan. Je zult hier ook bericht over ontvangen. Het is wel zaak dat je binnen deze tien jaar ook daadwerkelijk gebruik maakt van het merk, anders kan deze ongeldig verklaard worden.

Conflicten bij merkenrecht

Een advocaat in Alkmaar is gespecialiseerd in merkenrecht, deze kan jou als geen ander helpen wanneer je een conflict hebt op het gebied van merkenrecht. Heb je een conflict opgelopen met betrekking tot het merkenrecht, en is dit zelfs zo ernstig dat er een rechtszaak aan verbonden is? Zorg dan dat je een advocaat in Alkmaar inschakelt die gespecialiseerd is in het merkenrecht. Alleen dan weet je zeker dat je het beste advies krijgt en de grootste kans loopt dat je met succes de rechtszaak afsluit. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Ook op het gebied van een merkenrecht conflict.

 

Een advocaat gespecialiseerd in merkenrecht