Het advocatenkantoor Hoorn helpt bij sportrecht en sponsoring

Wat kan het advocatenkantoor in Hoorn voor jou betekenen?

De advocaten die werkzaam zijn bij het advocatenkantoor in Alkmaar kennen alle regels en weten daarmee om te gaan. Een advocaat die gespecialiseerd is in sportrecht en sponsoring moet van vele markten thuis zijn en vooral ook de emotie aanvoelen die bij sport hoort. De advocaten van advocatenkantoor Hoorn behandelen met grote betrokkenheid en de allerbeste service de juridische zaken van individuele topsporters, bestuurders van sportclubs, makelaars en sponsors. Dat doen zij niet alleen bij geschillen voor de burgerlijke rechter, maar ook in procedures voor arbitragecommissies en tuchtcolleges van sportbonden en sportverenigingen.

Wat houdt sportrecht precies in?

Er vallen veel verschillende zaken die onder sportrecht worden behandeld. Het beslaat ook meerdere rechtsgebieden, waarvan het arbeidsrecht, het intellectueel eigendomsrecht, het verenigingsrecht, het contractenrecht en het internationaal privaatrecht de belangrijkste zijn. Neem bijvoorbeeld het sluiten of het beëindigen van een contract van een hele bekende voetbalspeler, dit krijgt vaak veel media-aandacht. In dit geval wordt de relatie die de betrokkenen hebben veelal beheerst door het arbeidsrecht. Door het bijzondere karakter van de arbeidsrelatie in de sport, kijkt de rechter soms anders naar deze specifieke arbeidsconflicten. De cao van bedrijven die zich bezighouden met sport bevatten soms afwijkende regels. In enkele gevallen wordt de rechter buitenspel gezet en beslist een arbitragecommissie.

Wat houdt sponsoring in?

Sponsoring komt veel voor bij de sport. Denk maar aan de opvallende reclames bij het voetbal langs het veld. Veel evenementen zouden niet eens kunnen plaatsvinden zonder sponsors. Een sponsorovereenkomst geeft de afspraken weer die betrokkenen hebben gemaakt. Ook bij sponsoring komen juridische geschillen vaak voor. Het is dan van groot belang dat er een advocaat bij komt kijken die gespecialiseerd is in sponsoring. Deze advocaat is immers als beste in staat om deze juridische problemen op te lossen.

Het advocatenkantoor Hoorn helpt bij sportrecht en sponsoring