De afwisseling van theorie en praktijk

Een heftruck is een zwaar hulpmiddel waar veel aandacht voor veiligheid aan geschonken dient te worden om op deze manier ongevallen te voorkomen. Beginnende bestuurders zijn in staat om in slechts twee dagen het certificaat te behalen. We behandelen dan de praktijk en de theorie voor de heftruck, aansluitend doen de cursisten zowel een praktijk- als theorie-examen. Voor ervaren chauffeur waarvan het certificaat is of gaat verlopen hebben we een speciale opleiding, namelijk de herhalingscursus. Tijdens deze cursus frissen we zowel de theorie als praktijk op voordat de cursist zijn heftruck-examen aflegt. De heftruck theorie is een onmisbaar onderdeel van de heftruck opleiding. Een heftruckcertificaat kan dus niet gehaald worden als er alleen aandacht besteed is aan de praktijk.

Heftruck theorie maakt het mogelijk om thuis te studeren

Niet overal is het mogelijk om thuis te studeren voor je heftrucktheorie-examen. Wij bieden deze mogelijkheid wel aan. Wij weten dat iedereen anders is en dus ook een andere vorm van studeren verkiest. Sommige personen vinden het fijn om thuis te studeren en daarom willen wij deze mogelijkheid ook aanbieden. Zo zullen wij tijdens de opleiding alleen aandacht besteden aan de praktijk. Je kunt het heftruckcursusboek bij ons bestellen en bij aanvang van deze opleiding zal er een theorie-examen plaatsvinden. Dit is gemakkelijk indien je tijd wilt besparen, liever thuis studeert of iet meer tijd nodig heeft. De cursus zal dan bestaan uit een heftruck theorie-examen en een praktijkexamen. Wanneer deze beide onderdelen met een voldoende zijn afgerond, dan ontvang je jouw eigen heftruckcertificaat.

Wat kan je verwachten tijdens een heftruckopleiding?

Tijdens de heftruckopleiding wordt de theorie en praktijk afgewisseld. Aan het einde van de opleiding zal er een examen plaatsvinden. Bij het behalen van een voldoende zal je je eigen heftruckcertificaat ontvangen. Hierbij mag je je officieel een heftruckchauffeur noemen. Door een heftruckopleiding zal je in de toekomst zelfverzekerder en veiliger te werk gaan.

De afwisseling van theorie en praktijk