Alles wat je moet weten over explosieveilige verlichting

Als je een nieuwe lamp nodig hebt kun je tegenwoordig bij vrijwel iedere winkel terecht. Maar, waar kun je naartoe als je explosieveilige verlichting nodig hebt? Dit is niet iets wat je dagelijks nodig hebt, dus je kunt er niet voor naar de winkel om de hoek. Maar waar kun je dan wel terecht? Dat gaan we je in dit artikel vertellen. Ook leggen we je uit in welke situaties deze verlichting goed van past komt, en wat precies het verschil is met huis, tuin en keukenverlichting zoals je die thuis gebruikt.

Wat is explosieveilig verlichting?

Eigenlijk geeft de naam al weer wat het precies voor een verlichting is. Explosieveilige lampen zijn geschikt op locaties met een verhoogd risico op explosiegevaar. Denk hierbij aan locaties met gas- en/of stofontploffingsgevaar zoals olie-, gas- en (petro)chemie en offshore-industrieën. Deze locaties zijn zo uniek dat reguliere verlichting hier niet op z’n plek is. Een explosieveilige lamp daarentegen wel. Benieuwd naar de verschillende modellen en armaturen? Lees dan zeker nog even verder, wij vertellen je meer!

Hoe kom ik aan deze lampen?

Ben jij op zoek naar verlichting voor een locatie met een verhoogd risico op explosiegevaar? Klik hier en bekijk het complete aanbod lampen van Zone Atex. Met keuze uit tal van verschillende armaturen zit er altijd iets voor je tussen. Denk aan floodlights, hanglampen, handverlichting, lineaire lampen en nog veel meer. Waar je voorkeur ook naar uit gaat, bij explosieveilige verlichting heb je genoeg keuze waardoor je altijd zal slagen. Vind je het lastig om te bepalen welke verlichting je precies nodig hebt? Vraag dan een expert om advies. Zo weet je zeker dat je de juiste lamp in huis haalt waar je jarenlang plezier van hebt.

Afbeeldingsresultaat voor zone atex

Alles wat je moet weten over explosieveilige verlichting