Animatie video als promotiemiddel gebruiken

Als bedrijf zijnde wil je zoveel mogelijk klanten hebben. Om klanten te bereiken kan je gebruik maken van verschillende marketingcommunicatiemiddelen zoals online en offline marketing. Binnen deze communicatiemiddelen kan je ervoor kiezen om een televisiereclame uit te zenden, een poster op een abri te gebruiken of een Goolge Ads campagne in te richten. Al deze vormen van promotie ofwel reclame kunnen voor meer leads zorgen. Maar heb je ooit gedacht aan een animatie video als promotiemiddel? In dit artikel leggen we uit waarom dit een handig medium is om te gebruiken.

Catchy filmpje blijft hangen

De mens wordt dagelijks overspoelt door reclame uitingen. Op televisie, op de radio, buiten en 24 uur online op de telefoon. Maar als je gaat vragen aan mensen welke reclame uitingen ze op een dag hebben gezien, dan kunnen ze dat vaak niet herinneren. Misschien waren de producten of diensten die aangeboden werden niet interessant of ze hebben simpelweg niet opgelet.

 

Als je als bedrijf ervoor kiest om een animatie video in te zetten dan moet je eerst onderzoeken wat de doelgroep interessant vindt. Op basis daarvan kan je een animatie video laten maken door Emations.nl, die gericht is op de doelgroep. Wanneer de video humor of emotie bevat of heel uniek gemaakt is, zal de doelgroep het sneller onthouden. Want zeg nou eerlijk een catchy filmpje blijft hoe dan ook hangen.

 

Heldere uitleg

Door een animatie video te maken kan je een heldere uitleg geven aan de doelgroep. Je kan voorbeelden gebruiken over hoe het product werkt. Bij een animatie video kan je ervoor kiezen om een echte uitleg animatie te maken of een promotiefilmpje. De opties zijn erg breed, dus het filmpje kan alle kanten opgaan.

Kans om viraal te gaan

Als een animatie video is ontworpen door een professioneel bureau die verstand heeft van zaken, is er een kans dat de video viraal gaat. Er hoeven maar een aantal mensen de video te liken en delen met hun vrienden en voor je het weet gaat de video de hele wereld rond. Kies er daarom altijd voor om de animatie video op social media te delen. En eventueel te promoten met een ander promotiemiddel.

Animatie video als promotiemiddel gebruiken