Belangrijke aspecten bij ramen en deuren in een tuinhuis

Als u een tuinhuis wilt aanschaffen zijn er veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van ramen en deuren voor uw tuinhuis. De keuze in ramen en deuren is groot. Er zijn verschillende soorten ramen zoals uitzetramen, draai-kiepramen en vleugelramen. Ook zijn er diverse deuren, je kunt kiezen uit enkele deuren, dubbele deuren, schuifdeuren of toch liever vouwdeuren. Zoals net aangegeven is de keuze breed genoeg.

Voor het kiezen van een raam of een deur in uw tuinhuis moet u natuurlijk letten op verschillende aspecten. Wat is nou belangrijk bij ramen? En wat is er nou belangrijk bij deuren?

Ramen


Zoals hierboven aangegeven zijn er diverse ramen waaruit u kunt kiezen. Naast de vele keuzemogelijkheden uit verschillende ramen moet u ook nog bepalen hoeveel ramen u wilt hebben. Welke kleur de kozijnen moeten zijn en je moet kijken hoe de isolatie waarde is. Naast deze moeilijk keuzes moet je ook nog rekening houden met andere belangrijke eigenschappen.
U moet kijken of de ramen:

  • goed geïsoleerd zijn.
  • zijn voorzien van tochtstrips.
  • af gekit zijn.

Deuren


De deur is een visitekaartje van het tuinhuis. Zorg ervoor dat uw tuinhuis een mooie opening heeft en denk daarom goed na over de keuze van uw deur. Als u naar de uitstraling van de deur gaat kijken, gaat u bedenken of u er een raam in wilt hebben of niet. Welke kleur en vorm handvaten u aan uw deur wilt hebben etc. U moet niet alleen rekening houden met de uitstraling van uw deur maar er zijn andere belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden. Bekijk hieronder de opsomming.
Zorg ervoor dat uw deuren:

  • zijn voorzien van afwateringssleuven.
  • beschermd zijn tegen inbraak.
  • uw dorpel beschermen.
  • beschermd zijn tegen kromtrekken van het hout.

Hoe kan je deze punten nu in praktijk toepassen voor je huis? Op www.lugarde.nl vind je veel verschillende tips rond om de onderhoud van je tuinhuis en de keuze van de beste ramen en deuren.

Belangrijke aspecten bij ramen en deuren in een tuinhuis