Belangrijke eiwitdieet principes die iedereen zou moeten weten

Een van de meest populaire dieet vormen in Nederland is nog steeds het eiwitdieet. Simpel, bewezen vele mensen hebben er al succes mee behaald. Maar er zijn ook mensen die maar blijven falen. Dit artikel gaat dienen als herinnering wat de meest belangrijke fundamentele lessen en principes zijn van dit dieet, zodat ook jij succesvol kan afvallen inclusief wat hints en tips van de laatste jaren die wij zien dat veel kan helpen.

Allereerst. Kijk uit met producten die op eerste gezicht gezond ogen of misschien een dergelijk imago hebben maar dit helemaal niet zijn. Een bekend voorbeeld me dunkt is ontbijtkoek. Lijkt enigszins gezonde optie voor in de ochtend of onderweg. Maar zit boordevol suikers. Suiker blijft de vijand. Want te veel suiker is altijd per definitie een slechte zaak. En fabrikanten stoppen het nog steeds in heel veel producten waar dit niet thuishoort, denk aan brood, of sauzen en we hebben het zelfs zo gek gezien als kauwgom met suiker!

Volg fases. Dat is de tweede belangrijke les. Veel mensen vallen dus af met maaltijdshakes die veel eiwit bevatten. Een zeer nuttig en bewezen succesvol effectief hulpmiddel dat kan niemand betwisten. Maar zie het als een zijwieltje tijdens leren fietsen. En de maaltijdshake is ook geen crutch zoals ze dat zeggen in het Engels, zeg maar iets waar je helemaal op steunt. Het is slechts een hulpmiddel het is niet je alles. Meer hierover: https://be-slank.nl/3-fasen-eiwitdieet/. Een succesvol eiwitdieet bestaat dus uit meerdere fasen. De lengte van de fasen zal voor iedereen verschillen. Maar kan niet zo zijn dat je de rest van je hele leven maaltijd vervangende shakes blijft gebruiken, dat is niet de bedoeling.

Bij het kiezen van de maaltijdshake kies ook asjeblieft de juiste shake. Veel mensen kiezen per ongeluk voor een shake die niet goed is. Er zijn namelijk bijv. eiwitshakes op de markt speciaal voor fitness mensen en bodybuilders. Mooie lichamen ja hebben die mensen maar dat zijn NIET de shakes die dieetgangers nodig hebben, meer daarover, lees hier. Een eiwitshake bevat niet veel meer dan dat hoogwaardige isolaat eiwitten. Maar als je een maaltijd vervangt door een shake heb je ook andere dingen nodig zoals vezels.

Voorkom deze valkuilen en ook jij zal een geslaagd eiwitdieet kennen in 2019.

Belangrijke eiwitdieet principes die iedereen zou moeten weten