Beleggen in crypto voor beginners

Beleggen in crypto lijkt moeilijk, maar dat valt eigenlijk wel mee. In dit artikel leg ik alles uit wat je moet weten over beleggen in crypto voor beginners.

Wat zijn cryptocurrencies?

Cryptocurrency is een digitaal betalingssysteem dat niet afhankelijk is van banken om transacties te verifiëren. Het is een peer-to-peer systeem waarmee iedereen overal betalingen kan versturen en ontvangen. In plaats van fysiek geld dat in de echte wereld wordt rondgedragen en uitgewisseld, bestaan cryptocurrency betalingen alleen als digitale invoer in een online database waarin specifieke transacties worden beschreven. Wanneer je cryptocurrencies overmaakt, worden de transacties vastgelegd in een openbaar grootboek. Cryptocurrency wordt opgeslagen in digitale wallets.

wat-zijn-cryptocurrencies

Waarom zou je beleggen in cryptocurrencies?

Als beginner is het belangrijk om te weten waarom je gaat beleggen in cryptomunten. Er zijn veel goede redenen om te beleggen in cryptomunten, maar er zijn ook een aantal risico’s waar je rekening mee moet houden.

Hieronder geef ik een aantal redenen waarom je zou kunnen beginnen met beleggen in crypto:

  1. Je kunt veel geld verdienen met beleggen in cryptomunten.
  2. Crypto heeft een hoge prijsvolatiliteit, waardoor je veel kansen hebt om winst te maken.
  3. Er worden steeds meer beleggers geïnteresseerd in cryptocurrencies, waardoor de prijzen verder gaan stijgen.
  4. Crypto heeft anonieme transacties, waardoor je geld kunt versturen en ontvangen zonder dat iemand anders daarvan af weet.
  5. Cryptocurrencies worden steeds vaker geaccepteerd als betaalmiddel, waardoor het steeds aantrekkelijker wordt om in te gaan investeren.

Wat moet je weten voordat je gaat beleggen in cryptocurrencies?

Investeren in cryptocurrency wordt als risicovol beschouwd. De prijzen van cryptocurrencies, (zelfs de bekendste cryptomunten), zijn veel volatieler dan de prijzen van andere activa zoals aandelen. De prijzen van cryptocurrencies kunnen in de toekomst ook worden beïnvloed door veranderingen in de regelgeving, met in het ergste geval de mogelijkheid dat cryptocurrencies illegaal en dus waardeloos worden.

Veel beleggers voelen zich toch aangetrokken tot de potentiële voordelen van beleggen in crypto. Als je besluit te investeren, is het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen naar elke cryptomunt voordat je deze koopt. Let op de transactiekosten bij het kopen van cryptomunten, want deze kosten kunnen sterk variëren tussen cryptomunten.

De cryptowereld ontwikkelt zich snel, dus het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan nieuwe ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op je crypto beleggingen. Crypto beleggers moeten de fiscale gevolgen van het gebruik van crypto begrijpen, vooral als ze cryptomunten kopen en verkopen.

Door het hoge risico van cryptocurrencies is het vooral belangrijk om niet meer geld in crypto te beleggen dat je je kunt veroorloven om te verliezen. Daarnaast adviseer ik beginners om eerst een goede crypto cursus te volgen voordat je gaat beleggen in crypto.

Wil je graag meer informatie?

Wil je graag meer informatie over beleggen in cryptomunten voor beginners? DeSlimmeInvesteerder heeft hier een artikel over geschreven.

Beleggen in crypto voor beginners