Bescherm jouw intellectuele eigendom goed!

Waarom zijn intellectuele eigendomsrechten zo belangrijk?

Een merkenburo is een bedrijf die gespecialiseerd is in alles dat te maken heeft met juridische bescherming van intellectuele eigendomsrechten. Maar wat zijn intellectuele eigendomsrechten eigenlijk? Wanneer je een nieuw idee hebt een bedrijf opstart dan kom je in aanraking met intellectuele eigendomsrechten. Intellectuele eigendomsrechten zijn bijvoorbeeld: handelsnaamrecht, merkrecht, auteursrecht, modellenrecht en het octrooirecht. Wanneer je een eigen onderneming hebt dan is het een belangrijke zaak om jouw eigen intellectuele eigendom zo goed mogelijk te beschermen.

Wanneer kom je in aanraking met een merkenbureau

Je krijgt met een merkenburo te maken op het moment dat je jouw merk wereldwijd wilt laten registreren, zij kunnen jou dan van passend advies voorzien. Elk land kent namelijk een andere regelgeving waar men van op de hoogte moet zijn. Tevens moet de markt nagekeken worden op basis van de beschikbaarheid van het merk dat je wil laten vastleggen. Ook kan het zo zijn dat bepaalde landen aanvullende eisen hebben of andere procedures. Dit kan je daarom, in tegenstelling tot het nationaal registreren van jouw merk, niet zelf. Daarom heb je de hulp van een merkenburo nodig.

Wat kan een merkenburo voor jou betekenen?

Een merkenbureau zorgt ervoor dat er merken en dergelijke ontwikkeld kunnen worden. Zij kunnen er ook voor zorgen dat jouw merk alleen van jou blijft. Door middel van een merkregistratie bouw je namelijk bescherming op. Een ander kan hierdoor geen gebruik maken van jouw geregistreerde merk. Doen zij dit wel? Dan kan je hier tegen op treden. Het merkenburo werkt namelijk samen met een advocatenkantoor. Dit advocatenkantoor heeft advocaten in dienst die alles weten over merkenbescherming, Met de hulp van deze advocaten kan je een zaak spannen tegen degene die jouw merk gebruikt zonder toestemming. Omdat jij jouw merk geregistreerd hebt, ben je verzekerd van een goede uitkomst.

Bescherm jouw intellectuele eigendom goed!