Bescherm je merk voor jouw concurrenten

Wanneer je een nieuw bedrijf, nieuw product of een nieuw idee hebt, dan kom je al snel in aanraking met het intellectuele eigendom. Intellectueel eigendom, zoals het merkrecht, handelsnaamrecht en auteursrecht ontstaan als je iets bedenkt, ontwerpt of uitgewerkt. Heb je een eigen onderneming, dan is het van belang om houw intellectuele eigendom goed te beschermen, dit kan bij een merkenbureau. Wanneer je dit niet doet, dan loop je het grote risico dat concurrenten jouw idee of merk kopiëren, namaken, vervalsen of verveelvoudigen.

Wat houdt het registreren van een merk precies in?

Wij bieden je een gratis merkonderzoek aan, deze geeft meteen antwoord op de vraag of het merk geregistreerd mag worden.
Tevens onderzoeken wij wat je precies wilt vastleggen, hierbij kan je denken aan een woordmerk, beeldmerk of een combinatie van beide.
Een merk wordt geregistreerd voor een bepaalde klassen en of diensten er zal dus bepaald moeten worden in welke klasse het merk valt.
Ten slotte moet er een keuze worden gemaakt of je jouw merk wilt laten registreren in de Benelux, EU of Internationaal.

Wat zijn de voordelen van het vastleggen van een merk?

Het vastleggen van een merk kent vele voordelen. Zo kan je met een merkregistratie gemakkelijk en snel optreden tegen de concurrenten die het merk misbruikt hebben. Ook is een merk erg waardevol doordat het verkocht kan worden of in een licentie kan worden gegeven. Ten slotte kan je na het vastleggen van een merk het ®-teken gebruiken. Dit zal veel vertrouwen opwekken bij klanten, hierdoor wordt de conversie dus aanzienlijk verhoogd.
Het ®-teken geeft een geregistreerd merk aan. Een geregistreerd merk is rechtsgeldig en de inbreukmaker wordt dan altijd benadeeld. Je kunt je merk dus verliezen als de concurrenten de term als soortnaam gaat gebruiken, maar bij het invoeren van het ®-teken kan dit voorkomen worden.

merkenbureau

Bescherm je merk voor jouw concurrenten