Dé beste advocaat voor merkenrecht

Een advocaat die werkzaam is bij het advocatenkantoor in Hoorn die gespecialiseerd is in het merkenrecht kan je helpen bij allerlei conflicten die je op dit gebied hebt. Wanneer iemand inbreuk heeft gemaakt op jouw merkenrecht, kan je hier zeker iets aan doen. Ergens inbreuk op maken mag niet en zeker niet wanneer het gaat om het merkenrecht. Wanneer iemand hier misbruik van maakt, is het aan te raden om het hier niet zo makkelijk bij te laten zitten. Het is een ernstig vergrijp waarvoor de desbetreffende persoon voor gestraft moet worden. Wanneer dit uitloopt op een rechtszaak, moet je stevig in je schoenen staan als je een beetje over wilt komen. Het is dus zeker aan te raden om een goede advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is als het gaat om de inbreuk op merkenrecht.

De betekenis van merkenrecht

Merkenrecht is onderdeel van het intellectuele eigendomsrecht. Het intellectuele eigendomsrecht maakt weer deel uit van het privaatrecht. Het doel van merkenrecht is merkbescherming. Merken zijn voornamelijk tekens die worden gebruikt om producten te kunnen onderscheiden. Zonder merk is het heel moeilijk voor consumenten om producten te herkennen en uit eindelijk tot een keuze te komen. Om te kunnen voorkomen dat iemand anders jouw tekens als merk gaat gebruiken, moet je gebruik maken van het merkenrecht. Een merkregistratie blijft tien jaar geldig. Wanneer deze tien jaar nadert dan zal de merkenautoriteit jou tijdig waarschuwen. Daarnaast is het belangrijk dat je jouw merk blijft gebruiken gedurende de geldigheidsperiode. Wanneer je dit niet doet dan kan loop je het risico dat je registratie binnen de gestelde tien jaar al komt te vervallen. Hierdoor verlies je dus jouw merkbescherming.

Wat kan je precies laten registreren?

Er zijn veel onderdelen die je kunt laten registreren als merk. Denk bijvoorbeeld aan een woordmerk, dit kan een merknaam zijn maar ook de naam van bijvoorbeeld een restaurant. Wat daarnaast ook vaak wordt gedaan is het vastleggen van beeldmerk. Hierbij kun je denken aan een herkenbaar uiterlijk kenmerk van bijvoorbeeld een product, logo of naam.

 

 

Dé beste advocaat voor merkenrecht