Beste piano in 2021

Als je op zoek bent naar een nieuwe digitale piano is het goed om je zelf in te lezen welk model je het beste kunt aanschaffen. De één biedt meer opties als de andere. Er zijn zelfs piano’s die gratis apps aanbieden waarmee je gratis kunt leren piano spelen. Dit zijn de top drie beste digitale piano’s van 2021.

Casio CDP S100

Eén van de betere digitale piano’s die je kunt aanschaffen zeker als een starter bent is de Casio CDP S100. Door de hamermechaniek ervaar je de toetsen zoals die van een akoestische piano. Hier is de beleving nog beter. Het piano beschikt over 88 toetsen, 10 preset tonen en heeft een maximale polyfonie van 64. De piano wordt zonder onderstel geleverd. Bij aankoop van deze digitale piano heb je volledig gratis toegang tot de Chordana Play Piano app waardoor je in een korte periode piano kunt leren spelen. De Casio CDP S100 is verkrijgbaar vanaf € 349,00.

Yamaha P-125

Als je wat meer gevorderd bent met het spelen van piano is de Yamaha P-125 een uitstekende optie voor jou. Ook deze piano beschikt over de hamermechaniek en voelen de toetsen precies aan zoals een akoestische piano. Ook heb je de mogelijkheid om toetsaanslagen te verlengen met je voeten door middel van het sustain pedaal. Door de ingebouwde speakers geniet je van een prachtig geluid. De piano is standaard uitgerust met 88 toetsen 24 preset tonen en heeft aan maximale polyfonie van 192. Er is geen MIDI uitgang aanwezig. Hij is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren. Wit en zwart. De aanschafprijs is vanaf € 589,00.

Yamaha Arius YDP-S34

De volgende digitale piano die we gaan behandelen is de Yamaha Arius YDP S34. Een piano die een stuk meer opties biedt dan de vorige twee. Het beschikt natuurlijk over de hamermechaniek waardoor je het gevoel krijgt een daadwerkelijke piano te bespelen. Ook worden pedalen meegeleverd om het niveau van je voetenwerk op te krikken. Verder oogt hij zeer modern en staat hij fantastisch in huis. Je kunt gebruik maken van de Yamaha Smart Pianist app waardoor je snel kan leren piano spelen. Het nadeel van deze app is dat je er wel een abonnement voor moet afsluiten. Ondanks dat dat jammer is, is het wel de moeite waard. Het is een eenvoudige manier om piano te leren spelen. Als laatst heeft deze digitale piano een onderstel, iets wat de andere twee modellen niet hebben.

 

Bron: https://clavis.nl/

Beste piano in 2021