Bloggen schept een band met uw lezer

Veel bedrijven denken dat bloggen teveel tijd kost, te moeilijk is of niks oplevert. Daarom kiezen ze ervoor om geen blog te onderhouden. Toch hebben veel blogs het tegenovergestelde al bewezen. Mensen hebben vaak het gevoel dat ze informatie missen wanneer u geen blog heeft. Ook schept u door middel van bloggen een band met de lezer, wat weer kan resulteren in een lange klantrelatie.

 

Waarom is bloggen zo belangrijk?

Allereerst is bloggen belangrijk om sneller gevonden te worden in Google. Dit is ook de voornaamste reden dat bedrijven beginnen met bloggen. Wanneer de zoekterm die iemand op Google invult overeen komt met uw tekst zal uw site eerder bovenaan komen te staan. Maar er word ook gekeken naar de consistentie van uw blog. Wanneer u vaak een nieuw artikel plaats zal uw pagina interessanter zijn om hoger te plaatsen in de zoekresultaten. Ook kan bloggen belangrijk zijn voor mensen die geen sociale media kanalen hebben. Zo heeft ongeveer 44% van de Nederlanders geen Facebook. Deze mensen kunt u dan via Google bereiken met uw blog.

 

Schrijf waardevolle artikelen

De content van uw blog is het allerbelangrijkste. U zet in principe uzelf neer als expert omdat u artikelen schrijft die gerelateerd zijn aan uw kennis en ervaring. Daarom is het belangrijk om alle kennis die u hebt te delen, zelfs hetgene dat voor u voor de hand liggend is. Deze kan namelijk heel waardevol zijn voor de lezer. Ook gaan mensen je zien als expert en komen dan naar u of uw bedrijf toe voor advies en vragen. Door deze kennis te delen bouwt u vertrouwen op bij uw lezer. Hiermee is de eerste stap naar een klantrelatie al gezet.

 

Waar kunt u blogs plaatsen?

Maak u geen zorgen als u nog geen blog heeft. Gratis artikelen plaatsen kunnen tegenwoordig op vele sites worden geplaatst. De bekendste hiervan is WordPress. Deze site is makkelijk te gebruiken voor iedereen. Door koppelingen te maken tussen uw blog, de bedrijfswebsite en verschillende sociale media kunt u meer verkeer krijgen naar verschillende platformen. Denk hierbij aan het vermelden van uw blog op Facebook, zodat mensen vanuit hier naar uw blog worden geleid. Maar andersom werkt dit precies hetzelfde. U kunt uw sociale media kanalen gebruiken voor het delen van uw blog.

 

Waarom twijfelt u nog?

Bent u nog niet helemaal overtuigd waarom u een blog moet beginnen? Bedenk voor uzelf goed waarom of waaraan u nog twijfelt. Doe onderzoek naar waarom andere zijn begonnen met bloggen en wat zij er al uit hebben gehaald. U kunt dan ook voor- en nadelen tegenover elkaar wegstrepen. Wanneer u er echt niet uit komt kunt u het best contact opnemen met een (online) marketeer. Zij zijn enorm bekend met bloggen en waarom het goed is voor uw bedrijf. Leg uw twijfels voor en stel eventuele vragen die u nog heeft.

Bloggen schept een band met uw lezer