Buitengesloten, wat nu?

Het kan de beste overkomen. Na een avondje stappen komt u er achter dat u de sleutel niet meer hebt. Bij terugkeer van vakantie kunt u zoeken, maar bent u toch echt de sleutel kwijt geraakt. De sleutel die altijd al wat slechter was en krom begon te worden, is vandaag toch echt afgebroken. Zomaar drie scenario’s waardoor u plotsklaps buitengesloten kunt zijn. Dat is erg vervelend. Sommige mensen hebben buiten nog ergens een sleutel liggen, maar dat is lang niet altijd het geval. Ook lang niet altijd hebben de buren nog een sleutel. Soms bent u dus echt helemaal op uzelf aangewezen. Of toch niet?

Hoe urgent is de situatie?

Allereerst is het belangrijk om in te schatten hoe urgent de situatie is. Bent u net terug van vakantie of komt u laat terug van een leuke avond, dan is het verstandig om hulp in te schakelen van een slotenmaker. Wellicht kunt u bij een vriend of vriendin terecht om de nacht door te brengen, zodat het probleem de volgende dag opgelost kan worden. Dat is voor uzelf vaak ook prettiger dan in de nacht alles moeten regelen.

De slotenmaker helpt u verder

Wanneer u echt de woning niet meer in kunt komen, dan kunt u de hulp van een slotenmaker inschakelen. De Slotenmaker Vlaanderen kan in dat geval helpen om de sloten weer te openen. Met de juiste vakkennis en vooral de juiste gereedschappen kan hij de meeste sloten binnen korte tijd open krijgen. Daarna hebt u dus weer toegang tot de woning.

We raden vaak aan om niet zelf aan de slag te gaan om te proberen het slot open te krijgen met een ijzerdraadje of paperclip. Tegenwoordig zijn de sloten zo goed dat ze daardoor niet gemakkelijk te openen zijn en de moderne sloten zijn kwetsbaar en kunnen dus al snel beschadigd raken door dergelijke acties. U kunt onze gids lezen voor andere mogelijkheden.

Ook is het niet aan te raden om bijvoorbeeld een raam in te slaan of met ladders en gevaarlijke capriolen op de tweede verdieping door een veel te smal raam te klimmen.

Buitengesloten, wat nu?