Certificering voor jouw medische apparaten

Als bedrijf zijnde wordt het steeds belangrijker om de consument te laten zien hoe je bezig bent, centraal hierbij staat transparantie, zeker bij medische aangelegenheden. Consumenten zijn voorzichtig met wat zij medisch laten doen en een keurmerk is dus eigenlijk vereist. Maar hoe kies je nou voor welke keurmerk je wilt gaan? Ieder keurmerk heeft tenslotte andere voorwaarden en je wilt natuurlijk het beste keurmerk, die tevens de meeste betrouwbaarheid uitspreekt, voor jouw apparaten. Wil je naast een keurmerk ook iets wat waarde bijdraagt aan de processen binnen je bedrijf? Ga dan voor een ISO 13485 keurmerk!

Wat is een ISO 13485?

Bij BSI Group Nederland wordt er met ISO 13485 een geheel kwaliteitsmanagementsysteem bedoelt waarin alle processen worden vastgelegd binnen het bedrijf. Het gaat hierbij niet enkel om de apparaten die worden gebruikt, maar om de gehele bedrijfsvoering. Het is een norm die als leidraad gebruikt kan worden bij het maken en inrichten van de processen binnen een bedrijf.

Wat zijn de voordelen?

Met het behalen van een ISO 13485 norm komen vele voordelen. Denk hierbij aan zaken, zoals het verbeteren van de toegankelijk van internationale markten, inzicht in de processen binnen het bedrijf die verbeterd kunnen worden, hogere efficiëntie, besparing van kosten en monitoring supply chain prestaties, je toont niet alleen de consument maar ook de toezichthouders dat je op de hoogte bent van de laatste kwaliteitseisen en je voldoet aan de wettelijke eisen.

Waarom BSI Group Nederland?

BSI Group Nederland is onderdeel van BSI Group. Dit is een internationaal opererend bedrijf die al jarenlang expert is op het gebied van normen en certificeringen. Vele grote bedrijven over de hele wereld gingen u al voor en door de ervaring die hiermee is verkregen kunnen de normen en certificeringen op een efficiënte manier worden geregeld.

Certificering voor jouw medische apparaten