CKF koudemiddelen worden uit gefaseerd

Uitfaseren staat voor het langzaam stoppen met het leveren van producten. In de meeste gevallen begint uitfaseren met het staken van het actief promoten van een product of dienst. Voorraden die dan nog over zijn worden zo snel mogelijk weggewerkt. Zodra de verkoop van een product of dienst volledig gestaakt wordt, is dit product volledig verdwenen van de markt. Tegenwoordig dient het CKF koudemiddel uit gefaseerd te worden. Dit komt doordat het CKF koudemiddel schadelijk is voor de ozonlaag.

Wat is een koudemiddel eigenlijk?

Een koudemiddel is een stof die gebruikt wordt in onder andere waterpompen om op deze manier warmte te transporteren en af te voeren. Het type koudemiddel hangt af van het kookpunt. Hiermee wordt bedoeld dat het kookpunt bij lage druk lager moet zijn dan de temperaturen van het reservoir waaraan de warmte onttrokken wordt. Bij de keuze van een koudemiddel dien je rekening te houden met de bescherming van het milieu en de veiligheid. Door de stijging van de energieprijzen is het energieverbruik ook een belangrijke factor geworden bij de beslissingen. Daarnaast zijn de prijs en verkrijgbaarheid ook belangrijke factoren in de beslissing.

Welke koudemiddelen zijn legaal?

Door de uitfasering mag er dus geen gebruik worden gemaakt van de zogenaamde CKF koudemiddelen. Hierdoor moet er natuurlijk wel een vervangend koudemiddel komen om de toepassingen door te kunnen laten gaan. De HFK koudemiddelen komen hier het best voor in aanmerking. De HKF koudemiddelen zijn een soort broeikasgassen die bijdragen aan de klimaatsveranderingen. Deze zijn nog wel toegestaan en daarom worden deze koudemiddel gebruikt als vervanger voor de CKF koudemiddelen. De uitfasering kan voor sommige ondernemers voor problemen zorgen. Herken jij dat probleem? In dat geval kunnen wij jou helpen! Wij kunnen je precies vertellen waar het in de toekomst naartoe gaat met alle koudemiddelen. Op deze manier kan je goed anticiperen en ben je in staat om tijdig van het type koudemiddel te veranderen.

CKF koudemiddelen worden uit gefaseerd