Computerreparatie in Bakkum-Noord gezocht? Hier kunt u op letten

U bent lekker aan het surfen en opeens BAM, geen computer meer. Of misschien liet u uw laptop uit uw handen glijden en kwam er een barst in het scherm. Wat het ook is, problemen met computers kunnen behoorlijk vervelend zijn. Bestanden moeten missen, opeens een andere computer moeten vinden, het kan u behoorlijk wat hoofdbrekens bezorgen.

Wat kunt u het beste doen met een computer met een defect? Naar de winkel terug kan een goede optie zijn, zeker als het onder uw garantie valt. Anders is het een goed idee om een gespecialiseerd bedrijf in computer reparatie in Amsterdam in te schakelen. Deze bedrijven kunnen meer reparaties uitvoeren dan winkels, en kunnen u dus meer mogelijkheden bieden.

Als u op zoek gaat naar een computerreparatiebedrijf in de buurt van Bakkum-Noord, wat zijn dan handige dingen om op te letten? Hier een paar tips.

Onderzoek vooraf

Het doen van een onderzoek vooraf is nuttig omdat het bij computers lang niet altijd duidelijk is wat het probleem veroorzaakt, of in hoeverre de computer beschadigd is. Het bedrijf doet daarom eerst onderzoek, en dan pas een prijsopgave, waarna u besluit of u hem wilt laten repareren. U heeft dan het voordeel dat u altijd weet waar u aan toe bent.

Sommige bedrijven rekenen onderzoekskosten, andere doen het geheel gratis, en weer andere rekenen alleen onderzoekskosten als u besluit hem niet te laten repareren.

Certificaten

Binnen de ICT sector is het ICTWaarborg certificaat het bekendste keurmerk van bedrijven. Het gaat hier meer over de bedrijfvoering dan over de reparaties, maar is wel een indicatie dat het een serieus bedrijf is.

Goede recensies

Als het bedrijf genoeg recensies heeft verzameld bij onafhankelijke partijen, zoals bijvoorbeeld TrustPilot of Google recensies, dan kunt u kijken wat andere mensen ervan vonden. Dit heeft alleen zin als er ook echt genoeg recensies zijn. Op de website van het bedrijf zelf kijken mag natuurlijk ook. Meestal zijn de recensies echt. Ze zijn echter vaak wel door het bedrijf geselecteerd waardoor u een vertekend beeld kunt krijgen.

Als u recensies bekijkt, zorg dan dat u er ook een paar leest, alleen naar de scores kijken kan soms misleidend zijn omdat sommige mensen andere dingen belangrijk vinden dan u.

Goede communicatie

Een bedrijf dat goed communiceert is meestal ook goed georganiseerd. Hoewel u er misschien niet meteen aan zal denken, is het handig om gelijk te kijken of de communicatie van het bedrijf goed is, zeker als uw computer belangrijk voor u is.

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Bakkum-Noord

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Amsterdam en is gespecialiseerd in reparatie van computers en telefoons. Ze doen van tevoren een vrijblijvende diagnose, hebben het ICTWaarborg certificaat en goede recensies. Naast reparaties in de werkplaats doen ze ook aan hulp op afstand en hulp aan huis

PC Alkmaar

Dit is een bedrijf in Alkmaar dat naast computers ook telefoons en tablet repareert. Ze hebben een gratis diagnose, service op afstand en een ophaalservice.

Mountain computerservice

Dit bedrijf zit in Heerhugowaard. Ze hebben een range van services, waaronder onderhoud en computerles. Ook hebben ze het ICT Waarborg certificaat.

Computerreparatie in Bakkum-Noord gezocht? Hier kunt u op letten