Computerreparatie in Delfgauw gezocht? Hier kunt u op letten

Het is echt pech als uw computer een defect krijgt. De meeste mensen gebruiken hun computer veel en zijn er ook in veel dingen van afhankelijk. Waar u hem ook voor gebruikt, waarschijnlijk wilt u dat hij zo snel mogelijk weer gerepareerd of vervangen wordt.

Dan wordt het dus zoeken naar een computerwinkel of reparatiebedrijf in de buurt van Delfgauw. Vroeger werden reparaties veel uitgevoerd door de grote winkelketens maar dat is al lang niet meer zo. Wel zijn er nu steeds meer bedrijven die zich juist specialiseren in de reparatie van computers, telefoons en andere elektronische apparatuur.

Wat zijn nu dingen om op te letten als u op zoek gaat naar een dergelijk bedrijf? Hier zijn een aantal tips.

Specialist in reparatie

Als u uw computer graag wil laten repareren, dan kunt u beter naar een reparatiebedrijf gaan dan naar een computerwinkel. De laatste is namelijk meer gericht op verkoop, en heeft meestal minder mogelijkheden tot reparatie. Hoewel ze sommige defecten goed kunnen verhelpen, zullen ze u bij ingewikkeldere problemen al snel adviseren om een nieuwe te kopen. Een echt reparatiebedrijf heeft wat dat betreft meer mogelijkheden. Daarbij komt nog dat zij hun geld verdienen met reparaties, en niet met verkoop, dus voor hun is het niet lucratief om u te adviseren om een nieuwe te kopen.

Diagnose of no cure no pay

Omdat bij niet alle computerproblemen op het eerste gezicht duidelijk is wat de oorzaak is, of duidelijk is hoe groot de schade is, doen een aantal bedrijven een diagnose vooraf. Meestal is deze vrijblijvend, als er niet tot reparatie wordt overgegaan, hoeft u ook niets te betalen. Het voordeel hiervan is dat u precies kunt bepalen of een reparatie nog de moeite waard is voor uw computer. Als het te duur blijkt te zijn, dan kunt u de computer weer meenemen en zelf een nieuwe kopen. Ook kunt u kiezen om bijvoorbeeld alleen dataherstel te doen.

Certificaten

Keurmerken zoals het ICT Waarborg certificaat geven een idee van de professionaliteit van het bedrijf. De meeste professionele ICT bedrijven hebben een paar keurmerken waarmee ze laten zien dat ze serieus bezig zijn.

Communicatie

Goede communicatie is een teken dat het bedrijf goed georganiseerd is en dat de sfeer professioneel is. Ook dingen zoals de begrijpelijkheid van de website, telefonische bereikbaarheid, en professionele houding van de klantenservice vallen daaronder. U denkt misschien dat een goede computermonteur niet noodzakelijk communicatief vaardig is, maar meestal is slechte communicatie een teken dat er iets mis is met het bedrijf.

Testimonials

Niet alle referenties zijn altijd even betrouwbaar, maar als het bedrijf er een aantal heeft verzameld op Trust Pilot of Google, dan is het de moeite waard om er een paar te lezen. Je ziet dan bijvoorbeeld hoe het bedrijf met problemen en klachten omgaat. Bedenk wel dat niet alle klanten altijd even redelijk zijn en dat er soms ook een andere kant aan het verhaal zit.

 

Computer reparatie bedrijven in de buurt van Delfgauw

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag, aan de Stephensonstraat. Ze vallen op door hun uitgebreide service, u kunt uw computer opsturen, laten ophalen, iemand op afstand laten meekijken of iemand langs laten komen. Ze bieden gratis diagnose aan en hebben het ICT Waarborg certificaat.

Roboweb

Dit bedrijf zit in Pijnacker en doet zowel aan reparatie als verkoop. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en doen naast reparatie ook aan hulp op afstand en hulp op locatie.

Fresh PC

Dit bedrijf zit in Delft aan de Nieuwelaan. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat en repareren zowel in de werkplaats als op locatie. Ze doen van tevoren een diagnose en rekenen alleen onderzoekskosten als u de reparatie niet bij hun laat uitvoeren.

Bron: https://www.pcrefresh.com/computerreparatie-amsterdam

Computerreparatie in Delfgauw gezocht? Hier kunt u op letten