De voor-en nadelen van een eigen laadpaal

Elektrische auto’s zie je steeds vaker op de weg verschijnen. Steeds meer mensen willen een elektrische auto rijden. Het kan dan ook erg voordelig zijn om elektrisch te rijden. Door de toename van elektrische auto’s zijn er ook steeds meer mensen die het nu van een eigen laadpaal wel inzien. Echter zijn er een aantal redenen waarom je wel en waarom je niet een eigen laadpaal zou moeten nemen.

 

Nadelen van een eigen laadpaal

 

Een nadeel van het hebben van een eigen laadpaal, is dat de paal vaak specifiek gericht is op 1 automodel. Wanneer vrienden of familie met een andere elektrische auto, bij jou langskomen, kunnen ze de auto waarschijnlijk niet laden aan jouw laadpaal. Daarnaast kan het in sommige gevallen veel geld kosten om een laadpaal te laten installeren. Wel wordt dit in sommige gemeenten gesubsidieerd.

 

De voordelen van een eigen laadpaal

 

Wanneer je erg veel gebruik maakt van een elektrische auto, dan is een eigen laadpaal ideaal. Zo kun je overdag de auto helemaal leegrijden en s nachts terwijl je aan het slapen bent, de auto weer volladen. Dit scheelt in veel gevallen erg veel qua tijd. Daarnaast is het kostentechnisch ook erg gunstig. Je betaald minder geld voor de stroom, wanneer je de auto thuis laadt. Wanneer je op zoek bent naar een eigen laadpaal, kan het lonen om eens te kijken op www.groenopladen.be. Zo zijn ze hier erg goed op de hoogte van de ontwikkelingen die zich op het gebied van groen opladen afspelen.

 

Wel of geen eigen laadpaal?

 

Wanneer je twijfelt om een eigen laadpaal te kopen, is het handig om te kijken hoe dit wordt geregeld in jouw gemeente. Veel mensen worden dan ook wel of niet over de streep getrokken door de bijdrage van de gemeente. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar hoe vaak jij gebruik maakt van de auto en hoever de afstand is naar je werk. Het is natuurlijk niet fijn als je elke ochtend eerst naar een openbare laadpaal moet rijden om vervolgens daarna nog naar werk te gaan of andersom. Het kan dan heel handig zijn als de auto in de nacht opgeladen wordt.

De voor-en nadelen van een eigen laadpaal