De voordelen van een prepaid simkaart

Tegenwoordig hebben veruit de meeste mensen een mobiel abonnement. Dat komt onder andere doordat dat bij heel intensief gebruik van het mobiel internet voordeliger is dan een herlaadkaart. Dit is zo doordat je allerlei abonnementen hebt waarbij je bijvoorbeeld onbeperkt mobiel internet, bellen en sms’en krijgt. Voor mensen die niet zo heel veel op hun telefoon zitten kan een herlaadkaart wel erg voordelig zijn. Dat komt onder andere doordat je alleen betaald voor wat je gebruikt. Bij een mobiel abonnement zie je niets terug van je overgebleven tegoed aan het einde van de maand. Als je een prepaid kaart hebt en de maand is voorbij, heeft dat geen gevolgen voor jou.

Redenen om een prepaid kaart aan te schaffen

Er zijn veel verschillende redenen waardoor mensen er voor kiezen om een prepaidkaart aan te schaffen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat iemand maar een gering aantal keren belt per maand. Het is in zo’n geval natuurlijk onzin om speciaal daarvoor een abonnement te nemen. Wanneer je een prepaidkaart hebt kun je geen onverwachtse kosten maken aangezien je van tevoren betaalt hebt voor je tegoed. Als je een mobiel abonnement is kun je zonder het door te hebben een heleboel kosten buiten de bundel maken. Dat kan gebeuren wanneer je bijvoorbeeld geen internet tegoed meer hebt, maar vergeet om het internet op je telefoon uit te zetten. Je blijft dan verbonden met het internet terwijl je daar geen tegoed voor hebt. De rekening van dit internetgebruik krijg je pas aan het einde van de maand. Het is erg vervelend als je aan het einde van de maand een forse rekening krijgt. Wanneer je lang zonder het door te hebben buiten je bundel tegoed hebt verbruikt kan deze rekening oplopen tot honderden euro’s. Als je een prepaid kaart hebt, betaal en bepaal je vooraf je tegoed. Wanneer je bijvoorbeeld je internet altijd aan hebt staan, zou alles verbruikt worden tot het op is. Dat is dan natuurlijk nog steeds zonde van het geld maar het kost je in ieder geval niets extra’s. Veel mensen kiezen door deze reden dan ook voor een prepaid simkaart. Als je weinig geld te besteden hebt kan een prepaidkaart ideaal zijn. Dat komt doordat je dan zelf in de hand hebt hoeveel geld je uitgeeft. Wanneer je een abonnement afsluit zit je daar voor een aantal jaar aan vast. Niet iedereen vindt het fijn om jarenlang aan hetzelfde abonnement vast te zitten.

Een prepaid simkaart opladen

Het is erg eenvoudig om je prepaidkaart op te laden. Dat kun je doen wanneer het oude tegoed bijna op is zodat je zeker weet dat je kunt bellen en internetten. De manier waarop je kunt opladen verschilt per provider. Bij de meeste providers kun je heel eenvoudig via een app op je telefoon je tegoed opladen. Dat is wel zo makkelijk aangezien je nooit zonder tegoed wilt komen te staan. Het is daardoor voor veel mensen een goed idee om in één keer veel geld op hun simkaart te zetten.

De voordelen van een prepaid simkaart