De voordelen van elektrische rolluiken

Hoe lekker zou het zijn als je vanuit je auto de verwarming alvast wat hoger kon zetten, een schemerlamp aanzetten en de rolluiken kon sluiten? Steeds meer mensen kiezen ervoor om van hun woning een “smart home” te maken. Slimme oplossingen om het woongemak en een comfortabele leefomgeving te creëren waar je je prettig in voelt. De mogelijkheden hierheen nemen alsmaar toe en dat biedt ook schaalvoordelen, waardoor de kosten ook alsmaar lager worden en het hebben van technische vernuftheid niet enkel voor de rijke 10% van Nederland beschikbaar zijn.

elektrische rolluiken

Wat zijn de mogelijkheden?

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden van elektrische raamdecoratie en rolluiken legio. We zetten er een aantal even op een rijtje:

  • Het creëren van scenario’s. Begint het schemerig te worden, kun je jouw elektrische rolluiken automatisch naar beneden doen of geheel sluiten.
  • Bediening met smartphone, afstandsbediening of via een wandschakelaar
  • Het biedt daarnaast nog extra veiligheid in huis, doordat elektrische bediening minder snel slijt. Dat geeft ook nog eens een prettiger gevoel.

Er zijn verschillende aanbieders van elektrische rolluiken en motoren, waarbij Heroal één van de bekendste is. Heroal rolluiken zijn van dusdanig hoge kwaliteit dat ze gemiddeld langer meegaan dan haast ieder ander type rolluik.  Een voorbeeld van een goed type kwaliteitsrolluik zijn de Heroal HK842 rolluiken

De voordelen van elektrische rolluiken

Het grote voordeel is het woongemak. De combinatie met scenario’s zorgen ervoor dat alles geautomatiseerd kan worden. Daarbij zijn de kosten voor de montage en het automatiseren in de laatste jaren steeds verder afgenomen, omdat het meer de norm is. Hierdoor zijn elektrische rolluiken voor steeds meer mensen een mogelijkheid.

Verder komt het nogal eens voor dat mensen met het hijsen van de rolluiken iets kapot maakt (of de huisdieren die er aan zitten). Dit voorkom je ook door dit automatisch te doen. Je auto niet meer uit hoeven stappen om bijvoorbeeld je garagedeur open te doen. Een smart home biedt je wat dat betreft meerdere voordelen.

Daarbij is de mogelijkheid tot bediening op afstand ook ideaal en kun je dus vanuit je auto al wijzigingen doorvoeren. Zo kom je na een lange werkdag in een verwarmde omgeving en kun je heerlijk met een frisje op de bank ploffen en je favoriete serie opzetten.

De voordelen van elektrische rolluiken