Dit zijn de voordelen van een Helly Hansen jas

Helly Hansen is een Noors bedrijf dat al ruim 140 jaar kleding ontwikkeld die er niet alleen modieus uit ziet, maar tevens beschermt tegen gure weersomstandigheden. Helly Hansen was een Noorse kapitein die ontdekte dat bepaalde materialen hem beter beschermde tegen de Noorse vrieskou en regen. Hij hing zijn schipperspet aan de kapstok en begon met het ontwerpen van waterbestendige kleding. Hierbij gebruikte hij met succes grove linnen die hij onder dompelde in olie. Tegenwoordig is het aanbod van Helly Hansen een stuk uitgebreider, maar wat niet is veranderd is de enorm populariteit die dit merk al ruim anderhalve eeuw geniet.

Breed aanbod stijlvolle jassen

Het mag gezien de voorgeschiedenis geen verrassing zijn dat een jas van Helly Hansen je zal beschermen tegen koude nachten, stevige windvlagen en aanhoudende regenbuien.  Zonder uitzondering zijn de jassen waterdicht en houden ze de lichaamswarmte vast. Oorspronkelijk ontwierp het bedrijf alleen jassen die met name in bepaalde sectoren werden gebruikt. Denk hierbij aan de zeevaart, de bouw of de industriële sector. Tegenwoordig heeft Helly Hansen echter een compleet eigen kledinglijn  voor consumenten die een jas willen van hoogwaardig materiaal waarbij ook aandacht aan het design is gegeven. Jassen van Helly Hansen zijn uitermate geschikt voor mensen die zich bezighouden met verschillende soorten outdoor activiteiten. Het grootste deel van de collectie Helly Hansen fleece jassen bestaat dan ook uit outdoorjassen met unieke designs.   

Een heerlijke wandeling in het bos

Soms is het weer net wat te aangenaam voor het dragen van een jas. Ook kan het zijn dat je activiteiten wilt ondernemen waarbij je flexibel moet kunnen bewegen. Wanneer je jezelf wel wilt beschermen tegen de weerselementen, maar tegelijk flexibel wilt kunnen zijn, is een fleece van Helly Hansen een absolute uitkomst. Een fleece is dunner dan een jas en biedt voldoende bescherming wanneer het weer niet al te grillig is, bijvoorbeeld op een zonnige herfstdag. Ben je van plan activiteiten te ondernemen waarbij je jezelf in een koude omgeving plots moet inspannen, dan is een fleece ideaal. Je kunt deze dan onder je jas dragen en op het moment dat je jezelf in moet spannen de jas uitdoen. De fleece houdt de warmte deels vast en zorgt ervoor dat je een stuk flexibeler bent dan wanneer je de activiteit met jas zou uitvoeren.

Technologieën van Helly Hansen

Helly Hansen biedt niet alleen jassen en fleeces aan. Het bedrijf ontwikkeld met innovatieve technologieën bijvoorbeeld ook werkkleding, tassen werkschoenen en werklaarzen. Hierin zijn zij zowel pionier als marktleider en wereldwijd kun je producten van Helly Hansen tegenkomen. De meest bekendste technologie is de LIFA® technologie. Hierbij worden Lifa®-vezels gebruikt op laag van de kleding die het dichts bij de huid zit. Door deze technologie, die vooral gebruikt wordt bij Helly Hansen onderkleding, wordt warmte vastgehouden, blijft de kleding droog en ervaart men een zeer comfortabel gevoel. Andere technologieën die door Helly Hansen zijn ontwikkeld richten zich met name op het afstoten van water, zelf koeling en het droog houden van de kleding. 

Dit zijn de voordelen van een Helly Hansen jas