Een uitvaart regelen bij leven

Er zijn situaties waarin het mogelijk is om je uitvaart al bij leven te regelen. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat iemand erg ziek is en uitbehandeld is. Hierdoor weet die persoon helaas dat hij of zij niet lang meer te leven zal hebben, en kan het zo zijn dat deze persoon bezig gaat met het regelen van zijn of haar uitvaart. Zo heeft de persoon zelf in de hand hoe zijn of haar uitvaart eruit gaat zien. Ook hoeven de nabestaanden van deze personen hierdoor minder te regelen voor de uitvaart. Dit is vaak fijn voor de nabestaanden omdat dit al een moeilijke periode voor hun is, en het scheelt dan dat ze niet een hele uitvaart hoeven te regelen.

Zoek het uit!

De overleden persoon die zijn of haar uitvaart al geregeld heeft, heeft dit vast ergens opgeschreven of vastgelegd. Daarnaast is het over het algemeen zo dat dit bij een uitvaartorganisatie gebeurt en is de kans dus groot dat zij wel met de nabestaanden contact zullen opnemen over het vervolg van het regelen van de uitvaart. Het is namelijk over het algemeen mooi als er ook persoonlijke aspecten bij een uitvaart zitten. Hierbij kun je dus denken aan foto’s en filmpjes. Dit zijn alleen wel dingen die de nabestaanden aan moeten leveren.

Vertel de laatste herinneringen

Om het nog persoonlijke te maken kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om verhalen te vertellen voor alle nabestaanden. Hierdoor krijgen zij een goed beeld van de laatste weken en maanden van de overleden persoon en weten zij ook goed wie de persoon was en wat hij of zij in het dagelijkse leven deed.

Een uitvaart regelen bij leven