Eenvoudig en snel je boot registreren

Wanneer je de trotse eigenaar bent van een boot of schip, kun je deze laten registreren. Dat kun je al doen door je in te schrijven in de openbare registers van het kadaster. Je kunt het zien als een soort paspoort voor je boot of schip. In dit artikel vertel ik je meer over dit onderwerp.

Nuttig

Er zijn vele voordelen aan het laten registreren van je boot of schip. Een registratie is zeker goed voor je, omdat je er dan een hypotheek op kunt afsluiten. Naast de reden dat je kunt aantonen dat het voertuig van jou is, is het ook effectief tegen diefstal. Het is gevoelsmatig ook een prettig idee dat je geregistreerd staat. Een boot of schip is eenvoudig te stelen en je kunt dit moeilijk aantonen, als je niet als eigenaar bent aangeschreven. Vaak gaan ze dan ook niet achterhalen waar het schip zich bevindt, omdat er geen eigenaar op staat. Het is ook mogelijk om te varen op internationale wateren. Je moet dan in het bezit zijn van een ICP-document. Je kunt bij het maken van je keuze om hulp vragen bij een externe partij. Denk hierbij aan het advies geven over welk pakket je moet kiezen en wat bij je past. Niet elk schipper heeft dezelfde behoeftes, integendeel zelfs. Informatie van derden kan soms erg gunstig zijn, omdat jezelf misschien met problemen rondloopt. Met de vraag is het nuttig om je te laten registreren, is het antwoordt dan ook zeker: ja. Wanneer je dit niet doet, ben je niet de officiële eigenaar en kun je niks aantonen bij diefstal of andere zaken.

Ben je opzoek naar een partij die je kan helpen bij het aanvragen van een registratie voor je boot. Neem dan contact op en vraag om meer informatie via de website https://www.yachtregistration.company/small-ships-register/

Eenvoudig en snel je boot registreren