Ga voor een perfect gazon

Ongeacht of u een grasmaaier hebt waar u achter moet lopen of een tractor om lekker te zitten, het is belangrijk om scherpe messen te hebben. Doffe maaimessen scheuren het gras, waardoor gekartelde uiteinden komen die gemakkelijk bruin worden. Slijp de messen van uw maaier elk voorjaar, en ze moeten gedurende de zomer schoon gemaakt worden na het maaien. Als je af en toe stenen raakt, zorg er dan voor dat je de messen vaker slijpt.

Het slijpen van een maaimes is niet moeilijk. Begin met een maaier met een lege of bijna lege gastank en zorg dat de gasdop stevig is aangedraaid. Doe dan het volgende:

– Maak de bougiekabel los en kantel de maaier op zijn kant.
– Gebruik een sleutel en verwijder het mes.
– Draag werkhandschoenen. Behoud de afschuining op 40 tot 45 graden.
– Test het blad op balans door het op een kegelvormige mesbalans te plaatsen of een spijker in uw werkbank te duwen en het mes uit het gat in het midden te hangen.
– Vervang het mes. Tank de maaier bij en test deze op een stevige, vlakke ondergrond om te controleren op trillingen voordat u het gras maait.

Koop graszoden en matten bij Graszodenkopen.nl

Pas de hoogte aan de bovenkant aan. Neem de tijd op tijdens het maaien zodat u ongeveer een derde van het gras verwijdert telkens als u maait. In de vroege lente kan dat betekenen dat je elke vier of vijf dagen moet maaien. In de zomer zou dit één keer per week moeten gebeuren. In de late zomer hoeft u helemaal niet te maaien als het gras slaapt en niet meer groeit.

Het te kort maaien van gras vermindert veel van de energieproducerende topgroei, wat resulteert in een zwak, ziek gazon. Frequent maaien op de juiste hoogte produceert ook kleine grasresten die op het gazon kunnen worden achtergelaten om te ontbinden en voedingsstoffen terug naar de grond te brengen.

Niemand met een gazon dat groter is dan een parkeerplaats geniet van harken, maar het is belangrijk om het hele jaar door bladeren in de herfst en dennenappels en gebruikte bloemen te verwijderen. Puin, of het nu een dikke laag bladeren of bloemen zijn, het blokkeert het zonlicht. Dit materiaal kan ook het blad van een maaier die er doorheen werkt afstompen.

Ga voor een perfect gazon