Met een heftruckcertificaat hoef je je geen zorgen te maken

Een heftruck is niet zomaar een hulpmiddel voor in het magazijn, het wordt voor erg veel verschillende doeleindes gebruikt. In vrijwel elk bedrijf zou een heftruck ideaal van pas komen. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je een heftruck vaak tegenkomt in een magazijn, maar ook bij andere beroepen kan een heftruck van pas komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijf dat zich bezighoudt met ijzer, hout of iets anders dat een behoorlijk gewicht heeft. Dankzij de vorken op een heftruck kun je namelijk gemakkelijk zware objecten tillen en verplaatsen.
Voordat je een heftruck kunt besturen, is het zeker aan te raden om eerst een heftruck opleiding, cursus of training te volgen. Op deze manier kun je veilig aan het werk gaan en zal je de veiligheid op de werkvloer waarborgen. Een heftruckcertificaat halen zorgt ervoor dat je voldoet aan de eisen van de Arbowet en verzekeraars.

Een heftruckcertificaat voor iedereen

Omdat iedereen (met een beetje moeite) in staat moet kunnen zijn om een heftruckcertificaat te kunnen halen hebben wij onze heftruckopleiding in niveaus opgedeeld. Zo hebben we een heftruckopleiding voor beginners, gevorderden en experts. De beginners opleiding is voor cursisten die nog geen enkele ervaring hebben met de besturing van een heftruck. Ook hebben we een heftruckopleiding voor gevorderden, deze is voor personen die al wel enkele ervaring hebben met de besturing van een heftruck, maar die nog geen heftruckcertificaat hebben gehaald. Ten slotte is een heftruckopleiding voor experts, dit is een soort herhalingscursus. Deze is bedoeld voor mensen die in het verleden al eens een heftruckcertificaat hebben gehaald, maar waarvan deze is verlopen, of binnenkort gaat verlopen. Er is dus voor iedereen een niveau dat bij hem of haar past. Op deze manier hoeven de cursisten niet boven of onder hun kennen en kunnen te presteren.

Met een heftruckcertificaat hoef je je geen zorgen te maken