Help je hond van zijn allergieën af

Steeds meer mensen die met verscheidene allergieën en andere gezondheidsklachten kampen proberen tegenwoordig hier verbetering in te brengen door hun dieet aan te passen en dit heeft vaak hele positieve gevolgen. In plaats van allemaal medicijnen met bijwerkingen te gebruiken kan een aanpassing in dieet en levensstijl al gigantisch veel verbetering creëren. Maar waarom zou dit ook niet gelden voor onze trouwe viervoeters? Dit was de inspiratie die de Franse dierenarts Jean Cathary had, al in 1968 toen hij hondenvoer Royal Canin ontwikkelde.

Honden met huidproblemen

Hij moest regelmatig honden behandelen die last hadden van huidproblemen. Het was in zijn opinie niet effectief genoeg om slechts het probleem te behandelen. In plaats daarvan wilde hij de oorzaak van het probleem behandelen wat vaak voortkwam uit voedselallergieën. Daarom begon hij met het ontwikkelen van een hypoallergeen hondenvoer. Dit hondenvoer heeft verschillende voordelen. In dit artikel bespreken we hoe u de juiste voeding voor uw hond kiest. We bespreken in dit artikel niet alleen voeding die helpen voor een hond met allergieën maar ook welke specifieke voeding nodig is voor honden van verschillende leeftijden.

Gezonde voeding tegen gezondheidskwalen

Een puppy heeft namelijk een ander soort voeding nodig dan een volwassen hond en een bejaarde hond heeft ook weer andere voeding nodig. Zeker bij bejaarde honden is het bijvoorbeeld belangrijk om voor voeding te kiezen die het gebit ondersteunen. Het Royal Canin merk heeft ook specifieke voeding voor verschillende rassen honden. Er is namelijk ook een verschillende soort voeding voor elke maat hond. Kleinere honden hebben namelijk een ander formaat brokjes nodig dan grotere honden.

Van voer veranderen

Wanneer je je hond aan een verschillende soort voeding gaat introduceren is het belangrijk dat je dit geleidelijk doet. Het is namelijk zo dat honden over het algemeen een gevoelige maag hebben. Als je plots van voeding verandert zal de hond een pijnlijke maag krijgen en misschien zelfs overgeven. Daarom is het belangrijk de hond geleidelijk van voeding te veranderen door elke dag een hoger percentage van de nieuwe voeding toe te voegen aan de oude voeding. Op deze manier kun je in ongeveer een week je hond overbrengen op de nieuwe voeding.

Breng de voeding daarnaast ook in verband met spelen. Veel hondenspeeltjes zijn ervoor gemaakt het als een puzzel de slimheid van de hond test. Op deze manier kun je met de voeding niet alleen je hond fysiek gezond houden maar ook geestelijk. Zo houd je je hond een leven lang gezond.

Help je hond van zijn allergieën af