Help, wie wil ik als hulp na mijn bevalling?

Als je baby pasgeboren is, zit een nacht doorslapen er meestal niet in. Je kiest ervoor om een kraamzorgster in dienst te nemen. Maar, wie haal je in huis en wie kan je vertrouwen? Deze blog helpt je bij het kiezen van de beste kraamzorgster die jouw kleine baby zal behandelen als het engeltje dat ze is.

Waar moet ik op letten als ik een kraamverzorgster kies?

Het is belangrijk om een te kiezen voor een kraamzus waar u zich prettig bij voelt. Als meer informatie over kraamzorgbureaus wil kan je te allen tijde terecht bij je huisarts, verloskundige of bijvoorbeeld heel veel websites. Er zijn bijvoorbeeld ook websites om kraamzorgbureaus met elkaar te vergelijken.

Verschillende vormen van kraamzorg

Hou bij het kiezen van een kraamverzorgster rekening met dat er verschillende soorten kraamzorg zijn, namelijk gedeeltelijke kraamzorg en wijkzorg. Bij gedeeltelijke kraamzorg heb je 4 uur per dag hulp, De kraamverzorgster helpt je met baden, verschonen ed. Bij wijkzorg komt de kraamverzorgster 2 x per dag een uurtje langs in de eerste 4 dagen en de laatste 4 dagen 1 x per dag.

Interviews houden

Bij het kiezen van een juiste kraamverzorgster is het altijd handig om met de kandidaten een interview te houden. Je kan vragen stellen over haar ervaringen, hoe lang ze al als kraamverzorgster werkzaam is en hoe ze de werkzaamheden voor zich ziet. Het is altijd handig om tijdens deze gesprekken notities te maken of op te nemen zodat je na de tijd nog even rustig alles nog een keer kan doornemen om je keuze te maken.

Kraamverzorging of toch iets anders?

Het is natuurlijk niet verplicht om voor een kraamverzorgster te kiezen. Erg veel nieuwe ouders kiezen ervoor om een oppas in dienst te nemen, of hun pasgeboren baby bij opa en oma achter te laten. Wat we hiermee eigenlijk willen zeggen; hou rekening met alle mogelijkheden voor je je keuze maakt!

Help, wie wil ik als hulp na mijn bevalling?