Het beste voor je hond

Als een hond last heeft van nierfalen is het belangrijk om op de voeding te letten. Het is hierbij namelijk belangrijk dat de nieren zoveel mogelijk ontlast worden. Het gevolg hiervan is dat de hond langer leeft én zich ook veel beter voelt.

Wat houdt het precies in?

Een nierdieet voor je hond klinkt natuurlijk hartstikke fijn. Super dat dit bestaat. Maar wat betekent het precies? Het voer voor het nierdieet van de hond bevat een verlaagd eiwitgehalte. Dit is belangrijk aangezien eiwitten in de lever worden afgebroken. De nieren spelen hier dan ook een belangrijke rol in. Als de nieren slechter werken leidt dit tot ontstekingen in de mondholte en maag. Hierdoor heeft de hond veel pijn en voelt zich misselijk. Het is dus belangrijk, voor het welzijn van de hond, dat zijn of haar nieren ontlast worden. En dit kan dus middels de juiste voeding. Naast het verlaagde eiwitgehalte is het zoutgehalte in het voer ook minder. Zout kan ervoor zorgen dat de bloeddruk verhoogt. Dit kan schadelijk zijn voor de nieren van de hond. Om ervoor te zorgen dat de hond wel alle vitaminen binnen krijgt. Hiervoor zijn er belangrijke vitamines en kaliums toegevoegd. Tevens zijn omega drie vetzuren toegevoegd. Deze vetzuren remmen de ontstekingen en beschermen de nieren.

Wat is het doel?

Het doel van het nierdieet is om ervoor te zorgen dat de nieren niet nog meer achteraan gaan. Dus proberen te remmen. Daarnaast is het belangrijk om de hond een beter kwalitatief leven te geven. Het is namelijk zo dat honden, met chronisch nierfalen, nooit meer echt helemaal beter worden. Dan is het zaak om hen een zo mooi en goed mogelijk leven te geven. Middels de juiste voeding is het in ieder geval belangrijk dat de nieren minder snel achteruit gaan en de hond zo lekker mogelijk oud kan worden.

Helaas komen nierproblemen regelmatig voor bij honden. Zowel bij jonge als oudere honden. Nierfalen kan je herkennen door weinig eetlust, braken en/of diarree en opeens veel of juist helemaal geen urine. Als de hond last heeft van acute nierfalen wordt de hond opeens erg ziek. Het is dan sowieso belangrijk om de dierenarts te raadplegen.

Het beste voor je hond