Het repareren van je huishoudelijke apparaten

Zo goed als elk huishouden heeft wel elektrische, huishoudelijke apparaten. Of het nou voor in de keuken, het huishouden, verzorging of voor in de tuin is, er kan op een gegeven moment een belangrijk apparaat kapot gaan. Maar, wat doe je met het kapotte apparaat? Stel je voor, je Dyson stofzuiger is kapot gegaan, wat ga je doen? Koop je een nieuwe stofzuiger, laat je een dure monteur komen of bestel je Dyson onderdelen en ga je zelf aan de slag?

Vind het juiste onderdeel

Wanneer er een huishoudelijk apparaat kapot gaat kun je deze gemakkelijk zelf repareren. Je moet daarentegen wel het juiste onderdeel vinden, per model kunnen de onderdelen namelijk erg verschillen en deze zijn niet universeel. Om het juiste onderdeel te vinden heb je het merk- en typenummer nodig van je apparaat. Het merk- en typenummer is meestal te vinden op een sticker op het apparaat zelf. Wanneer je dit nummer gevonden hebt kun je beginnen met je zoektocht naar het juiste onderdeel.


Wanneer je weet welk onderdeel je moet vervangen, kun je hiervoor op het internet zoeken. We zijn nog steeds op zoek naar Dyson onderdelen, maar specifiek naar een nieuwe filter. De Dyson DC07 zijn filter is kapot, de zoekopdracht ziet er als volgt uit: Dyson DC07 filter. Door middel van deze zoekopdracht komt er meestal een webshop voor onderdelen naar voren die dit product aanbiedt, waardoor je gemakkelijk en snel een nieuw filter kunt bestellen.

Goed onderhoud

Om reparaties en kosten te voorkomen is het natuurlijk ook belangrijk dat je je apparaten goed onderhoudt. Dit kun je doen door om de zoveel tijd je huishoudelijke apparaten open te maken en ook van binnen schoonmaken. Op deze manier gaan je huishoudelijke apparaten langer mee. Het is ook belangrijk om de buitenkant schoon te houden, hierdoor lijken deze gloednieuw en kun je er langer van genieten.

Het repareren van je huishoudelijke apparaten