Het t-shirt

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw T-shirt, zijn er erg veel verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen. Weet je bijvoorbeeld welke soort T-shirts er zijn? En heb je ook al nagedacht over het soort materiaal dat je wilt dragen? Lees hier alles over het vinden van het shirt dat bij jou past!

Soorten T-shirts

Er zijn verschillende soorten T-shirts, maar laten we beginnen bij het basic T-shirt. Het basic T-shirt is vrijwel onmisbaar in iedereen zijn kledingkast. Een basic T-shirt geeft je een casual, maar ook een hippe uitstraling. Een basic T-shirt kun je ook prima als ondershirt gebruiken, voor onder bijvoorbeeld een hoodie. Daarentegen is een ondershirt bedoeld om niet door te schijnen wanneer je deze draagt, voor bijvoorbeeld onder een overhemd. Een ander soort T-shirt is een poloshirt. Een poloshirt heeft meestal drie knoopjes en een kraagje. Een poloshirt kan je een sportieve of feestelijke look geven. Tank tops zijn shirts zonder mouwen en worden ook wel hemdjes genoemd. Wanneer het echt te warm is voor een shirt kun je zelfs alleen een tank top dragen. Tank tops zijn ook ideaal om ergens onder aan te doen. Als laatste is er nog een longsleeve. Een longsleeve is een T-shirt met lange mouwen, waarbij je ook weer basic longsleeves en polo longsleeves hebt. Mocht het echt heel koud zijn buiten, kun je de longsleeve ook nog onder een hoodie dragen.

Materiaal van T-shirts

Bij het kopen van een T-shirt is het materiaal ook van belang, het T-shirt moet natuurlijk wel goed en lekker aanvoelen. Er zijn verschillende soorten materialen die voor T-shirts gebruikt worden. Katoen wordt voor erg veel T-shirts gebruikt en is een vrij sterke en slijtvaste stof. Katoen is wel bestand tegen een hete was of strijkijzer. Een variant van katoen is stretchkatoen. Stretchkatoen is katoen, alleen zit hier nog elastaan in verwerkt, waardoor de stof elastischer wordt.

Het t-shirt