Hoe bespaar je op je vaste lasten?

De meeste mensen zouden graag maandelijks minder geld uitgeven. Dit is alleen lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Dat is dan ook de reden dat het veel mensen maar niet lukt om te besparen op hun vaste lasten. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om minder maandelijkse kosten te maken. Veel mensen proberen bijvoorbeeld vaker op de fiets naar hun werk te gaan. Hierdoor bespaar je op de brandstofkosten en draag je ook nog bij aan een beter milieu. Er zijn nog een hoop andere dingen die je kunt doen om maandelijks meer geld over te houden.

Vergelijk verzekeringen

Veel mensen betalen al jaren teveel voor hun verzekering. Hierdoor geven ze dus op jaarbasis veel meer geld uit dan ze eigenlijk zouden moeten doen. De meeste mensen die bij een andere verzekeraar goedkoper uit zouden zijn weten dit niet. Je moet daarom regelmatig verzekeringen vergelijken. Daardoor weet je zeker dat je nooit teveel betaald voor bijvoorbeeld jouw zorgverzekering. Let wel goed op dat je hetzelfde pakket behoudt. Het is niet de bedoeling dat je overstapt naar een verzekeraar waar je minder betaald maar ook minder recht hebt op bepaalde vergoedingen.

Lees daarom goed welke voorwaarden een verzekeraar stelt aan de verzekering die je misschien gaat afsluiten. Hierdoor weet je zeker dat je er qua rechten op bijvoorbeeld schadevergoedingen niet op achteruit gaat om over te stappen naar een andere verzekeraar.

Besparen op vervoer

Zoals eerder genoemd kun je een hoop geld besparen op vervoer. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om vaker met de fiets of lopend naar je werk te gaan. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je op een niet al te grote afstand van je werk woont. Het kan ook een idee zijn om de auto te verkopen. Je kunt zelf het best inschatten of dat voor jou een optie is of niet. Voor veel gezinnen die twee auto’s hebben is dit een goede manier om kosten te besparen.

besparen

Als één van de twee autogebruikers voortaan met de fiets of het openbaar vervoer naar zijn of haar werk gaat is er maar één auto nodig. Hierdoor kun je alleen al aan verzekering en wegenbelasting enkele honderden euro’s per jaar besparen. Aan het einde van de maand is dat toch een behoorlijk bedrag wat je bespaard hebt.

Alternatieve oplossingen

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om te besparen op je maandelijkse kosten. Zo kiezen sommige mensen er voor om bijvoorbeeld een kamer in hun huis te verhuren. Dit levert enkele honderden euro’s per maand op waardoor je maandelijks een stuk minder zorgen hebt over geld. Als je veel ongebruikte spullen in je huis hebt staan kun je die eens opruimen en op marktplaats zetten.

Dit zorgt er voor dat je huis opgeruimd is en je een leuk extraatje verdient. Door geld wat verdient wordt door dit soort dingen in een apart potje te doen zie je hoeveel extra je elke maand weer verdient. Dit is voor veel mensen heel nuttig aangezien honderden euro’s op maandbasis een hoop geld zijn.

 

Hoe bespaar je op je vaste lasten?