Hoe beveiligt u uw huis het beste tegen inbraken?

Inbrekers lijken steeds meer geweld te gebruiken om woningen binnen te kunnen dringen en waardevolle voorwerpen te kunnen onteigenen. Dit maakt het voor woningbezitters steeds belangrijker om hun woning op de juiste wijze te beveiligen tegen inbrekers. Hoe zorgt u er momenteel voor dat u inbrekers buiten de deur houdt? Veel slotenmakers waarschuwen woningbezitters voor de verouderde woningbeveiliging die zij momenteel gebruiken om inbrekers uit hun woning te weren. Een tweepuntslot op de deur van uw woning is niet langer voldoende om een inbraak tegen te gaan zo zeggen zij. Het kan raadzaam zijn om de woningbeveiliging van uw eigen woning nog eens na te lopen om er zeker van te zijn dat de kans op een inbraak in huis minimaal is.

Zorg voor de juiste sloten op ramen en deuren

Voor het beveiligen van uw woning is het allereerst erg belangrijk om uw ramen en deuren van de juiste sloten te voorzien. Voor de beveiliging van uw deuren kunt u het beste voor cilindersloten kiezen, waar de reeds genoemde tweepuntsloten een voorbeeld van zijn. Tegenwoordig zijn er echter ook al driepuntsloten op de markt, die voor nog meer veiligheid zorgen. Het kost een inbreker namelijk meer moeite om het slot open te breken, waardoor de kans veel groter is dat een inbreker zal worden opgemerkt.

Ramen worden doorgaans beveiligd met insteek- of oplegsloten. Het hangt van de dikte van uw raamkozijnen en de manier waarop het raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten) af, welke sloten het meest geschikt zijn. Een slotenmaker kan u hier meer over vertellen en de sloten direct voor u plaatsen.

Een inbraakpreventiesysteem laten installeren

Naast uw keuze voor de juiste sloten voor ramen en deuren kan het raadzaam zijn om een alarmsysteem te installeren. Er zijn verschillende alarmsystemen verkrijgbaar, die u in een keer in huis kunt installeren. Veel verstandiger is het echter om te kiezen voor een op maat gemaakt alarmsysteem. Een slotenmaker kan u hierbij helpen door eerst een uitgebreide risicoanalyse van uw woning te maken. Bij het maken van deze risicoanalyse brengt een slotenmaker de belangrijkste beveiligingsrisico’s van uw woning in kaart, zodat er heel doelgericht voor een passende beveiliging gezorgd kan worden.

Op basis van de risicoanalyse van uw woning zal een slotenmaker vervolgens een alarmsysteem samenstellen, waarbij verschillende beveiligingscomponenten gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor, magneetcontacten, een elektronische camera, enzovoorts. Op het moment dat er een alarm in uw woning afgaat, zullen inbrekers worden opgeschrikt. De kans is erg groot dat zij bij een afgaand alarm worden opgemerkt, wat ze logischerwijs willen voorkomen. Ze zullen uw woning dan ook zo snel mogelijk verlaten, waardoor de kans op diefstal van waardevolle en dierbare voorwerpen relatief klein is.

Hoe beveiligt u uw huis het beste tegen inbraken?