Hoe kan een balans coach jou helpen?

Het is belangrijk dat er een goede balans is tussen alles in je leven. Van werk tot relaties met anderen tot je privéleven. Soms heb je hier wat meer moeite mee dan op andere momenten. Wanneer je er dan ook niet meer uitkomt kan je overwegen om een balans coach in te schakelen. Een balans coach die is gespecialiseerd in het helpen van mensen om hun leven zo in te delen dat er minder druk ontstaat en er meer genoten kan worden. In deze blog gaan we een aantal tips geven over hoe jij je leven goed kan in plannen en er een goede balans kan ontstaan voor jou.

Tips voor balans coach

Zorg dat er een goeie structuur is voor je werkleven en je privéleven. Denk hier bijvoorbeeld aan de manier waarop er een planning gemaakt wordt. Wat moet er dezelfde dag of deze week af. Schrijf dit allemaal uit en zorg dat je je aan je planning houdt. Als je op deze manier te werk gaat zorg je ervoor dat de prioriteiten goed gesteld worden en je niet het gevoel krijgt dat je dingen half doet. Dit kan er ook meteen voor zorgen dat je alles afkrijgt omdat er geen afleiding ontstaat en er een planning is.

Hoe productiever je te werk gaat hoe beter voor het uiteindelijke resultaat. Een idee hiervoor is om bijvoorbeeld een timer te zetten. Wanneer je een artikel moet lezen of een stuk tekst moet schrijven zet je de timer aan. Gaat de timer af dan kan je of besluiten om nog even verder te gaan, of je kan een andere taak gaan doen en er later op terug komen, ook is het mogelijk om even een pauze te nemen. Zo zorg je ervoor dat je de hele dag door scherp kan zijn en effectief voor jou en je baas kan werken.

Wanneer je aan het eind van de dag naar huis gaat is het belangrijk dat je je werk afsluit voor die dag. Hiermee bedoelen we dat het verstandig is om je werk op de zaak te laten. Als je dan thuiskomt kan je genieten van wat er daar gebeurt en met volle aandacht naar je kinderen of partner luisteren.

Schat goed voor jezelf in wanneer je voor wie beschikbaar wilt zijn en kan zijn. Wanneer je op de zaak bent kan je iedereen daar helpen maar zorg ervoor dat wanneer je thuis bent je ook echt thuis bent en niet alleen maar werk telefoontjes moet opnemen. Het zetten van grenzen voor jezelf hiermee is belangrijk. Anders kan je op een punt komen dat je 24/7 bereikbaar bent voor iedereen. Dit is uiteindelijk kan dit alle energie uit je zuigen. Het is dan ook aan te raden om te oefenen en/of duidelijk aan te geven wanneer jij wel en niet beschikbaar bent voor jouw collega’s bijvoorbeeld.

Mensen vinden het vaak een zwaktebod om andere om hulp te vragen. Wanneer je een balans coach inschakelt zijn zij er speciaal om jou te helpen. Maak hier dan ook gebruik van als je de balans zelf niet meer kan vinden.

Hoe kan een balans coach jou helpen?