Hoe zorg je voor teambuilding op je werk?

Veel bedrijven hebben er mee te maken, het personeel ziet elkaar 40 uur per week, en spreekt elkaar eigenlijk alleen maar in werkverband. Uit onderzoek is gebleken dat het erg belangrijk is om ook naast je werk collega’s te leren kennen. Je kunt ze zo op een andere manier leren kennen. Dit zal zorgen voor een verbeterde teamspirit, en je kunt tijdens je werk ook eens over iets anders praten dan over werk gerelateerde onderwerpen. Maar ook op je werk zelf zou je bepaalde dingen kunnen doen om je teamspirit te verhogen

Zorg voor entertainment op je werk

Veel bedrijven houden netjes de pauzes tussen 12 en 1 uur ’s middags, en gaan dan weer aan de slag. Om de pauze wat op te leuken kun je kiezen voor het plaatsen van een playstation, voetbaltafel of tafeltennistafel. Je krijgt zo afwisseling van je dagelijkse bezigheden en krijgt je hoofd even leeg. Daarnaast kun je ook leuk een soort competitie binnen je bedrijf houden. Een ander leuk idee is het uitdelen van relatiegeschenken.

Ga met je team op pad

Een keer na het werk afspreken om iets leuks te doen met je collega’s is prima. Denk bijvoorbeeld aan een van onderstaande mogelijkheden:

  • Escape room: Op deze manier leer je het tactisch inzicht van je collega’s beter in te zien. Aan de ene kant erg competitief, en je haalt zo ook het beste in elkaar naar boven.
  • Racen: Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te gaan karten met je collega’s, en hier een soort competitie van te maken. Ook kan je kiezen een F1 simulator te huren. Door middel van de nieuwste technieken kun je hier erg veel plezier in hebben.
  • Uit eten: Gezellig uit eten gaan of op een terrasje zitten met je collega’s doet het ook vaak goed.
  • Lasergamen: Een fanatiek potje lasergamen zorgt ook weer voor competitie met je collega’s, en zorgt vaak voor hilarische momenten waar je het later nog vaak over hebt.

Waar je ook voor kiest, het is vooral belangrijk de teamspirit hoog te houden en op een goede manier met je collega’s om te gaan.

Hoe zorg je voor teambuilding op je werk?