Houten speelgoed? 4 redenen

Speelgoed is het ideale cadeau om te geven. Het kan voor alle gelegenheden. Gewoon zomaar of voor een verjaardag, met speelgoed zit je goed. Maar wat moet je dan kiezen. Er is tegenwoordig zoveel aanbod, dat je soms niet meer weet waar je beginnen moet. Houten speelgoed is een heel goede keuze. In deze blog geven wij 4 redenen waarom.

1. Ecologisch

De benodigheden om houten speelgoed te maken? Hout, eventueel lijm, schroeven en verf op waterbasis. Voor plastic speelgoed is dit wel echt een heel ander verhaal. Om nog maar te zwijgen over het productieproces van dit plastieken speelgoed of het gebruik van lood bevattende verven en dergelijke. Los van de gezondheidseffecten op kinderen zijn er natuurlijk de milieueffecten van PVC. Zo komt er op jaarbasis maar liefst 100.000 kilo kwik en daarnaast ook 20.000 kilo lood vrij in onze leefomgeving.

2. Duurzaamheid

Een ander voordeel is dat houten speelgoed erg duurzaam is. Waar een bepaald stuk houten speelgoed al lang in de familie is, wordt plastic speelgoed snel weggegooid. Houten speelgoed van goede kwaliteit is nagenoeg onverslijtbaar. Dat is dan ook de reden dat steeds meer scholen en kinderdagverblijven over gaan op houten speelgoed in plaats van plastic.

3. Stimuleert de verbeelding

Plastic speelgoed komt vaak in felle kleuren met gelicht en veel geluid. Dat trekt eenvoudig de aandacht van je kindje. Maar juist met houten speelgoed stimuleer je de creativiteit van een kind. Je merkt vaak dat kinderen juist snel uitgekeken raken op plastic speelgoed. Houten speelgoed ziet er misschien eenvoudiger uit, maar je bent verzekerd van grenzeloze fantasie en stimuleert creativiteit.

4. Houten speelgoed is veilig

Je wilt natuurlijk dat je kindje heerlijk kan spelen, maar dat moet wel veilig kunnen. Dit is een extra reden waarom houten speelgoed een prima keuze is. Bij de productie van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij, zoals wel bij plastic speelgoed het geval is. Het inslikken van kleine stukken plastic is erg gevaarlijk voor de gezondheid. En kleine kinderen stoppen alles in hun mond. Denk daarom goed na voordat je kunstof speelgoed koopt.

 

Waar moet ik houten speelgoed kopen?

Ben je op zoek naar houten speelgoed? Kijk eens op de website van Poelweb.nl. Je vindt hier een grote hoeveelheid houten speelgoed voor kinderen.

 

Houten speelgoed? 4 redenen