Huis verkopen? Tips voor de open huizen dag

Als je je huis wilt verkopen is het belangrijk dat je de bezoekers een goed gevoel geeft bij je huis. Een eerste indruk wordt immers maar één keer gemaakt. Probeer je woning te onderscheiden van de rest.

Voor de open huizen dag

Zorg ervoor dat, voordat de open huizen dag van start gaat, dat de tuin er verzorgd uit ziet. De tuin is het eerste deel van het huis dat de potentiele kopers zien. Het lappen van de ramen of het verwijderen van onkruid doet al veel. Daarnaast is het belangrijk dat je huis er verzorgd uit ziet. Ruim van te voren dus goed op en verwijder persoonlijke stukken in je huis. Zorg dat het niet te druk wordt. Wel is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je alles niet té netjes achterlaat aangezien dit nogal ongezellig over kan komen. Tevens raden wij aan om je huis lekker te laten ruiken.

De open huizen dag

Als de dag eenmaal aangebroken is, is het belangrijk dat je de sticker van de open huizen dag op je te koop bord plakt. Hierdoor weet iedereen dat jullie momenteel open staan voor kijkers in je huis. Hoe druk het ook is, zorg ervoor dat de bezoekers rustig rond kunnen kijken. Neem dus de tijd voor hen. Wij raden dan ook aan om één persoon per keer het bezoek rond te laten leiden. Hierdoor voorkom je chaos. Eerlijkheid duurt het langst. Het is dus belangrijk dat je eerlijk antwoord geef op de eventuele vragen. Weet je soms een antwoord niet? Stuur ze dan gerust door naar makelaar Enschede. Dit geldt overigens ook voor bezoekers die heel enthousiast zijn en zelfs al wel een bod willen doen. Belangrijk is dan ook dat de mensen die erg geïnteresseerd zijn een brochure mee naar huis kunnen nemen zodat ze het thuis nog even rustig door kunnen nemen en kunnen laten bezinken.

Huis verkopen? Tips voor de open huizen dag