Inspiratie voor jouw verjaardagsfeestje

Een verjaardag is een reden voor een feestje. Grote kans dat jij dan familie en vrienden uitnodigt voor een stukje taart en wat te drinken. Of misschien heb jij wel zin om groots uit te pakken en wil je naast gebak, ook nog wat activiteiten doen en de kamer versieren. Laat je inspireren door middel van dit artikel, want wij zullen jou een aantal tips geven over hoe je van jouw verjaardag kunt organiseren!

Het huis versieren

Krijg jij thuis visite voor jouw verjaardag? Dan heb jij verjaardag versiering nodig! De meeste mensen hebben het ontzettend druk, waardoor er niet veel tijd overblijft. In dit geval, zijn er gelukkig een heleboel slingers, ballonnen en andere hangers die afwijken van de standaard. Je kunt ze vaak in thema kopen of in opvallende kleuren. Voor degenen die meer tijd hebben, kun je jouw verjaardag versiering een stuk persoonlijker maken! Dit kun je doen, door bijvoorbeeld de ballonnen te personaliseren. Schrijf er een stukje tekst op of kleur de ballon met stiften of glitters. Jouw verjaardagsgasten zullen het in ieder geval geweldig vinden! Wat altijd een succes is op een verjaardagsfeestje, is het installeren van een fotomuur. Hierin maak je een deel van de muur vrij, zodat je daarop foto’s kunt hangen. Deze foto’s maak je op het feest zelf, met behulp van een polaroid camera. De foto’s worden direct uitgeprint, waardoor ze opgehangen kunnen worden, Het ophangen doe je met behulp van een prikbord of met magneetjes.

 

Wat geef je de gasten te eten?

Nodig je jouw visite uit voor de lunch of voor het diner? Dan moet er dus gegeten worden! Het is lastig om rekening te houden met iedereens smaak. Wat de een niet lekker vindt, vindt de ander wel lekker en andersom. Het is in dit geval handig om het vlees of vis, gescheiden te bereiden van de groentes. Het makkelijkst is om een stuk vlees of vis uit de oven te maken (dan hoef je er lang niet naar om te kijken!). In de tussentijd zou je bijvoorbeeld een soep en een salade kunnen maken. Wanneer koken voor jou een te grote uitdaging wordt, kun je ook hapjes klaarzetten. Houdt hierbij ook rekening met de verschillende smaken van mensen. Zorg er dus voor dat je alle hapjes niet op één schaal serveert, maar categoriseer ze: vlees bij vlees, vega bij vega en geef desnoods ook een vegan optie.

 

Een cadeautje voor je gasten

Om het feest extra goed af te sluiten, kun je jouw gasten verrassen met een goodiebag. In een goodiebag zitten over het algemeen een aantal kleinigheidjes in. Denk hierbij aan een nagellak, magazine, body wash of ander klein spul. Hiermee bezorg je jouw verjaardagsfeesten een laatste leuke herinnering, voordat ze bij jouw de deur uitgaan. Zoals je hierboven gelezen hebt, kun je op verschillende manieren een knalfuif organiseren. Hierin is versiering altijd een eye catcher. Kies voor een thema of personaliseer jouw versiering zelf! Houdt verder rekening met de verschillende smaken van mensen. Serveer daarom verschillende gerechten niet vanaf een plateau, maar verspreid ze. Tot slot, sluit jij jouw feest af met een cadeau voor de gasten, zodat ze een goede laatste herinnering hebben!

Inspiratie voor jouw verjaardagsfeestje