Laat je ogen laseren

Je hebt besloten om je ogen te laten laseren omdat je af wilt van je bril of lenzen. Het is een stap waar je goed over moet nadenken maar sterker nog: je moet weten of je überhaupt geschikt bent om je ogen te laten laseren. We nemen met je door wanneer je mogelijk niet geschikt bent en wat de eventuele alternatieven zijn.

Wanneer ben ik niet geschikt om mijn ogen te laten laseren?

Wanneer je besluit om je ogen te laten laseren moet je hier natuurlijk ook wel voor geschikt zijn. Er zijn situaties waarin je de behandeling niet kunt laten uitvoeren. Er zijn gelukkig wel alternatieven beschikbaar zoals een lensimplantatie. Situaties waarin je niet geschikt wordt geacht is bijvoorbeeld je leeftijd. Personen onder de 18 jaar mogen de behandeling niet ondergaan omdat de oog dan wellicht nog niet volgroeid is. Ben je ouder dan 50 wordt er ook een alternatief aangeboden omdat je ogen een stuk minder goed zijn. Verder kan het ook te maken hebben met je hoornvlies. Bijvoorbeeld omdat je een te dun hoornvlies hebt. Er is dan te weinig weefsel beschikbaar om de sterkte op de juiste manier te kunnen verbeteren. Ook als de hoornvlies een te grote afwijking heeft zal een laserbehandeling niet worden gedaan. Het verliest zijn stevigheid en de veiligheid kan dan niet worden gegarandeerd. Bij te grote pupillen wordt het gebied om te laseren te groot. In de meeste gevallen wordt het laseren dan afgeraden. Als je last hebt van droge ogen is een behandeling helemaal niet bespreekbaar. Je bent dan verplicht om voor een lensimplantatie te gaan. Als laatste waarbij een ooglaserbehandeling niet mogelijk is is wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Je zicht verandert namelijk door de hormonale activiteit en daardoor kan de behandeling niet worden uitgevoerd met de exacte waardes. Wil je kijken of je ogen geschikt zijn? Plan een afspraak in voor een gesprek bij Clinic Select. Laat je ogen laseren bij Clinic Select in Amsterdam als ze geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling!

Wat is een lensimplantatie?

Wanneer er wordt beoordeeld dat het laseren van je ogen niet mogelijk is kun je aan een alternatief denken. Dat alternatief is een lensimplantatie. De arts zal een kunstlens boven je eigen ooglens plaatsen. De lens heeft de gewenste correcties zodat je weer goed ziet. De oog wordt voor de operatie verdoofd waardoor je er niet van voelt. Er zijn ook gevallen waarin er een complete lenswissel plaatsvindt. De ooglens wordt dan vervangen door een kunstlens.

Laat je ogen laseren