Meerdaagse wandeltochten: waar overnacht je?

Het is een vraag die veel wandelaars voor zichzelf moeten beantwoorden als ze zich hebben ingeschreven voor een meerdaagse wandeltocht. Ze kijken er naar uit om weer een paar dagen op pad te kunnen, veel buiten te zijn en flink kilometers te maken. Maar dan dat overnachten: hoe ga ik het deze keer regelen? Belangrijke vraag hierbij: wandel je een langere route waardoor je je steeds verplaatst (denk aan het Pieterpad)? Of maak je een meerdaagse rondwandeling in een bepaalde streek? We zetten graag een paar mogelijkheden voor
jou op een rij.

Bed & Breakfast

Als je kiest voor een B&B weet je één ding zeker: je hebt tijd voor jezelf, ook buiten je kamer. Je kan rustig een boekje lezen, gewoon relaxen of nog een stukje wandelen uiteraard. Wel moet je even nadenken over het avondeten, het ontbijt is immers inclusief.

Hotel

Als je ’t juist fijn vindt om mensen om je heen te hebben is een hotel een prima keuze. Vaak biedt een hotel ook extra faciliteiten, denk aan een sauna of zwembad of iets anders wat voor jou belangrijk is. Voordeel is ook dat je ter plekke kunt eten en dus niet meer op zoek hoeft naar een restaurant.

Vakantiehuisje

Kies je voor een vakantiehuisje, dan combineer je voordelen met elkaar: je hebt je privacy maar kan ook de gezelligheid van andere mensen opzoeken. Op een vakantiepark kan je ook gebruik maken van zwembad en andere faciliteiten. Wellicht is er ook een restaurant. Boodschappen doen en zelf koken is ook een optie. Soms kan je huisjes alleen voor meerdere dagen of een week huren en werkt dat dus alleen als je in de streek blijft rond wandelen.

Camping

Een camping biedt dezelfde voordelen als een vakantiehuisje en is een heel stuk goedkoper. Dit is dus absoluut te overwegen als je bijvoorbeeld het hele Pieterpad wil lopen of met regelmaat meerdaagse wandelingen maakt. Neem in je afwegingen mee dat je wat minder comfort hebt. Extra pluspunt: net als vakantieparken hebben veel campings een ligging die uitnodigt om voor of na het eten nog een eindje te wandelen. Een rondje over de camping kan ook natuurlijk!

Meerdaagse wandeltochten: waar overnacht je?