Poerafdekker of paalmuts?

U heeft het vast al eens voorbij horen komen in reclames en advertenties. Poerafdekkers en paalmutsen. En opnieuw zie ik uw wenkbrauwen fronsen. Wat zijn poerafdekkers en paalmutsen? Poeren zijn gemetselde kolommen die gebruikt worden bij erfafscheidingen. Denk hierbij aan hekwerken en schuttingen. Een poerafdekker, in de volksmond paalmuts genoemd, geeft een poer een decoratieve afdekking én bescherming tegen weersinvloeden en beschadiging.

Hoe ziet een poerafdekker er meestal uit?

Zoals eerder genoemd wordt de poerafdekker ook wel gezien als een decoratiestuk op de poer. Een poerafdekker wordt daarom meestal uit natuursteen vervaardigd als één mooi, massief blok. Omdat iedereen een andere smaak heeft, en elke omgeving om een andere poerafdekker vraagt is het mogelijk om de poerafdekker zo te vervaardigen dat hij voldoet aan persoonlijke wensen. Nadeel van het op maat maken van poerafdekkers is dat de prijs enorm oploopt.

Standaard maten poerafdekkers

U kunt er ook voor kiezen om standaardmaten poerafdekkers te gebruiken. U past hierop de bouw van de poer zelf op aan. Een bedrijf als Degelijke-afdekkers.nl levert deze standaard maten poerafdekkers. Zo vinden we op de website van het bedrijf vlakke poerafdekkers, poerafdekkers met waterhollen en poerafdekkers in piramidevorm. Maten variëren tussen 25x25x3 cm en 84x84x8 cm. Dit zorgt ervoor dat u altijd nog de keuze heeft om een smalle of een bredere poer te laten maken.

Bestellen of offerte aanvragen

Als u van mening bent dat een poer met een poerafdekker een mooie toevoeging is aan de uitstraling van uw huis dan kunt u contact opnemen met een bedrijf gespecialiseerd in afdekkers. Hier kunt u vaak persoonlijk advies krijgen omtrent de poerafdekkers.

Poerafdekker of paalmuts?