Mondkapjes bestellen online: dit moet je weten

Als je op zoek bent naar mondkapjes voor het openbaar vervoer, dan is mondkapjes bestellen via het internet misschien wel het gemakkelijkst. Je doet dit wanneer je tijd hebt, vanaf een locatie van jouw keuze en je kunt het grote assortiment rustig doornemen. Online winkelen heeft als voordeel dat je niet te maken krijgt met openingstijden, wachttijden en drukte. Het probleem met online mondkapjes bestellen is dat je van tevoren niet kunt zien wat je in huis haalt. De kwaliteit van niet-medische mondkapjes laat nogal eens te wensen over. De informatie in dit artikel helpt je bij het plaatsen van deze bestelling.

 

Alleen niet-medische mondkapjes bestellen

Allereerst is het belangrijk dat je online alleen op zoek gaat naar niet-medische mondkapjes. De medische maskers zijn bedoeld voor mensen die dagelijks met virussen en bacteriën in aanraking komen en die daar tegen beschermd moeten worden. Als iedereen medische mondkapjes gaat bestellen dan worden deze van de stapel die gereserveerd is voor het medisch personeel gehaald. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Niet-medische mondkapjes zijn voor het openbaar vervoer voldoende, omdat iedereen ze draagt. Bestel daarom alleen niet-medische mondkapjes. Als het goed is staat dat duidelijk aangegeven.

 

Kies voor een Nederlandse leverancier

Online mondkapjes bestellen levert niet altijd de beste kwaliteit op. Daarnaast krijg je je mondkapjes dan vaak vanuit een land waar de richtlijnen over corona anders zijn dan in Nederland. Nederlandse leveranciers passen hun assortiment aan op de regels die gelden in ons land. Dat betekent dat zij exact weten welke niet-medische mondkapjes in het openbaar vervoer zijn toegestaan en daar passen ze hun assortiment op aan. Ook de omschrijving van het product geeft je dan meer informatie, omdat ze bijvoorbeeld aangeven dat het een mondkapje betreft dat in het openbaar vervoer mag worden gebruikt. Mondkapjes bestellen online doe je daarom het beste bij een leverancier die weet wat er speelt in Nederland en wat de regels zijn.

 

Zoek naar bewijs van kwaliteit

De komst van corona heeft uiteraard een grote toename in het aanbod van mondkapjes teweeg gebracht. Je kunt mondkapjes bestellen die in de fabriek zijn gemaakt of die iemand thuis zelf zit te maken voor wat extra geld. De kwaliteit van niet-medische mondkapjes varieert enorm, omdat deze niet getest worden. Het is geen slecht idee om, als je online mondkapjes gaat bestellen, op zoek te gaan naar bewijs van kwaliteit. Als je bij een Nederlands bedrijf bestelt, dan is de kans dat je slechte kwaliteit krijgt minder, maar bij goedkope mondkapjes die uit andere landen komen heb je deze garantie niet. Als je twijfelt, doe het dan niet.

 

Online mondkapjes kopen

Als je de bovenstaande informatie in je achterhoofd houdt en je je gezonde verstand gebruikt voordat je bestelt, dan kan er eigenlijk weinig mis gaan. Let op de kwaliteit, kies een Nederlandse leverancier en koop alleen niet-medische mondkapjes. Zo is het bestellen van mondkapjes online gemakkelijk en comfortabel en vind je vast een mondkapje dat bij je past.

Mondkapjes bestellen online: dit moet je weten