Must-haves voor wanneer je een kind krijgt

Gefeliciteerd, je bent zwanger en wordt moeder (of vader)! Voor vele mensen is dit een spannende tijd die aankomt (als dit nog je eerste keer is). Er is zo veel om op voor te bereiden: de babykamer inrichten, een babyshower inplannen en alle spullen die je voor de kleien moet gaan halen. Geen zorgen, want wij hebben een lijstje gemaakt met alle baby must-haves die je moet hebben in huis. Babyverzorging, speeltjes, kleding en nog veel meer: alles komt aan bod in ons blog.

Zachte babykleding om de kleine warm te houden

Babykleding is iets wat je sowieso gereed moet hebben voor de komst van je baby. Houd hier vooral rekening mee dat je baby snel en veel zal groeien, dus het is niet nodig om vijf rompertjes hebben. Neem genoeg voor alle basis: een rompertje, een paar schattige truitjes en comfortabele broekjes. De baby zal namelijk naarmate ie groeit veel willen bewegen, dus het is belangrijk dat je zachte, comfortabele kleding inslaat. Zo kunnen ze rondkruipen zonder moeite! 

 

Ook een paar dingetjes die je moet halen: schoenen en accessoires. Denk hierbij aan schattige mutsjes of hoedjes en leuke seizoensgebonden schoenen. Hierbij geldt ook dat je niet te veel van het goede moet kopen van deze spulletjes, aangezien de baby snel kan groeien. Waarschijnlijk krijg je ook deze spulletjes als cadeaus, dus ga niet al te gek met je geld!

Leuke speeltjes om je baby te entertainen

Speelgoed moet je ook halen voor je baby, want hoe anders gaat ie zijn motoriek ontwikkelen en zichzelf bezig houden? Er zijn verschillende soorten speeltjes, maar het is altijd handig om een paar kleine te hebben en een of twee grote. De kleinere speeltjes, zoals een balletje of een rammelaar, kun je dan ook in het wiegje leggen. Zo kan de baby zichzelf bezighouden voor en na het slapen. 

De must-haves voor in de babykamer

Uiteraard zul je ook veel meubels moeten inslaan voor de babykamer zelf. Denk hierbij aan een wiegje, een bijpassende ledikant, kleinere kleedjes, kasten om spullen in te bewaren… en dat was nog niet eens alles! Bij woonmarkten bieden ze vaak complete sets aan van handige meubels die je moet hebben in de babykamer. Het is vooral belangrijk dat je de belangrijkste spullen (die te maken hebben met de verzorging) in huis hebt. Accessoires en andere bijzaken kunnen later altijd nog erbij komen. 

 

Misschien is het wel leuk om de babykamer te versieren volgens een thema. Wat dacht je van een junglethema, met dierenstickers op de muur? Of een ruimte geïnspireerde kamer, met planeten die hangen aan het plafond? Er zijn vele opties mogelijk. Kijk vooral voor inspiratie op Pinterest.

Verzorgingsspulletjes om je baby gezond te houden

Als allerlaatste moet je natuurlijk de benodigde babyverzorging in huis hebben. Denk hierbij aan doekjes om kwijl mee weg te geven, zachte crèmes om de huid te ondersteunen en babyproof shampoos en zeep. Vergeet ook zeker niet de pampers, lotiondoekjes, badolie en genoeg handdoeken. Zo hou je de baby goed schoon wanneer je hem of haar een bad geeft! Check trouwens altijd of de badspullen geen parfum hebben, want dit kan schadelijk zijn voor de huid van het kindje.

Must-haves voor wanneer je een kind krijgt