Stoere lampen, lampen met lef

Als we het over stoere lampen, dan praten we over een robuust ontwerp, over producten die tegen een stootje kunnen. Om dat te bewerkstelligen worden stoere lampen gemaakt van degelijk materiaal en kun je natuurlijk niet aankomen met roze, geel of lichtgroen als kleuren. Zwart, grijs, zilver en hier en daar wat wit of blauw overheersen bij deze lichtgevers, die ook wel bestempeld worden als industriële lampen.

 

Stoere lampen

 

De link naar de fabriek

Dat de termen stoer en industrieel hand in hand gaan bij dergelijke lampen, komt voort uit het feit dat fabriekslampen dezelfde kenmerken hebben gehad, die we ook onder ‘stoer’ vinden.
Naast de, in de inleiding genoemde, eigenschappen, zijn stoere lampen redelijk aan het gewicht vanwege de gebruikte materialen, zoals staal, en het meestal forse ontwerp. In de fabriek is de kleur van zeer ondergeschikt belang, functionaliteit des te meer.

 

Industriële wandlampen behoren dan ook behoorlijk licht te geven.
Die degelijkheid vinden we terug in de gehele constructie, van kap tot arm tot bevestiging. Leuk detail is dat we dat ook terug zien in de gebruikte schroeven en moeren, groot en stevig.

 

Industriele wandlamp

 

Industriële wandlampen

Er valt wel enig onderscheid te maken in het type lamp, vooral afhankelijk van het te verlichten doelwit van deze stoere lampen.
Om de gebruiksmogelijkheden te vergroten, zijn er maar weinig industriële wandlampen met een gefixeerd lichtschijnsel. De buiten wandlamp zou je daaronder kunnen scharen, gewoon een lamp met een beschermingskap er om heen. Verreweg de meeste zijn verstelbaar en dat kan op verschillende manieren.

• Stelschroef: verandert de richting van de lichtbaan
• Scharnier: verandert de afstand naar het te verlichten object (korte afstand)
• Arm: verandert de afstand naar het te verlichten object (langere afstand)

Daarnaast is er nog een onderscheid te maken tussen, zeg maar, de gewone wandlamp, die een wat breder lichtbereik heeft en de spot met een zeer gefocuste lichtbundel.
Het concept van een stoere lamp vinden we vooral terug in de industriële wandlampen: stevige, degelijke lampen met een robuuste en indruk makende uitstraling.

 

Dit weekend gaat de klok achteruit! 's Avonds wordt het steeds sneller donker. Haal de warmte in huis met koper. Koper geeft een warme gloed aan je interieur. Wat is jouw favoriet?https://www.koperen-lampen.nl/

Geplaatst door LichtXpert op vrijdag 28 oktober 2016

Stoere lampen, lampen met lef