Tijdlijn tot je bruiloft

Je grote liefde heeft je ten huwelijk gevraagd en eindelijk is het zo ver: je bruiloft kan georganiseerd worden! Voor veel vrouwen is dit een kinderdroom die uitkomt. Je kan op zoek naar je perfecte trouwjurk en het plannen kan beginnen. Bij het organiseren van een bruiloft komt veel kijken en de voorbereiding neemt veel tijd in beslag. Hier zie je een grove inschatting van wanneer je moet beginnen met dingen regelen.

Twaalf tot zes maanden voor het huwelijk

Als eerste is het belangrijk om te weten wat voor soort bruiloft je wil. Gaan jullie trouwen in de kerk of wil je liever een mooie locatie in het bos? Als je dat duidelijk hebt, kan je op zoek naar geschikte locaties. Vaak zijn deze maanden van tevoren al volgeboekt, dus begin hier op tijd mee. Daarna kan de discussie over de gastenlijst beginnen. Tegenwoordig is iedereen druk, dus je gasten kunnen de uitnodiging maar beter op tijd binnen hebben. Hoeveel gasten je uitnodigt, is misschien ook afhankelijk van het budget dat je beschikbaar stelt. Het is handig dat deze belangrijke zaken snel duidelijk zijn, zodat je je bruiloft steeds concreter kunt gaan maken.

Zes tot vier maanden voor het huwelijk

Als de belangrijkste zaken geregeld zijn, is er tijd om wat meer op de details in te gaan. Denk na over welke muziek je wil draaien op je feest. Wil je een band, een DJ of maak je liever zelf een afspeellijst? Ook wil je waarschijnlijk graag dat je bruiloft op een mooie manier wordt vastgelegd. Fotografen beschikken over goed materiaal en hebben de kennis over welke soort foto’s mooi zijn.

Vier tot drie maanden voor het huwelijk

De gastenlijst is compleet en de uitnodigingen zijn gemaakt. Tijd om deze te versturen! Zo weten de gasten ruim op tijd welke datum ze vrij dienen te houden. Vaak worden in deze maanden ook de laatste veranderingen aan de kleding gebracht. Ook is het verstandig om nogmaals te checken of je in het bezit bent van alle belangrijke papieren, zoals een paspoort die nog geldig is.

Een maand voor de bruiloft

Maak een afspraak bij de kapper. De meeste vrouwen zullen zelf niet handig genoeg zijn om een bruidskapsel bij zichzelf te maken. Des te mooier is het als een kapper dit doet. Maak een afspraak zodat je zeker weet dat je er fantastisch uitziet op je eigen bruiloft.

Zoals je ziet heeft het organiseren van een bruiloft flink wat voeten in de aarde. Onderschat het niet. Als je iets niet wil, is het stress op de bruiloft. Begin dus vroeg genoeg met alles plannen, zodat ook eventuele tegenslagen opgevangen kunnen worden. Uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat je geniet. Deze dag beleef je als het goed is maar één keer in je leven.

Tijdlijn tot je bruiloft