Tips van een slotenmaker omtrent de beste sloten!

Het aanbod aan sloten voor de ramen en deuren van uw woning is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Enerzijds als gevolg van een sterk verbeterde techniek op het gebied van deur- en raamsloten, anderzijds omdat de noodzaak van kwalitatief goede sloten steeds groter geworden is. Uit onderzoeken blijkt dat inbrekers steeds vaker en steeds meer geweld gebruiken om woningen binnen te kunnen komen. Door het geweld van inbrekers kunnen er gevaarlijke situaties in uw woning ontstaan, die u logischerwijs liever voorkomt. Denkt u zich eens in welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan bij een inbraak, als u zelf, uw kinderen of uw huisdieren ten tijde van de inbraak thuis zijn. Om de kans op dergelijke situaties zo klein mogelijk te maken is het beveiligen van ramen en deuren met goede sloten essentieel.

De beste sloten voor het beveiligen van deuren

Een woningdeur kunt u het beste met cilindersloten beveiligen. Bij een cilinderslot wordt er een klein staafje in de cilinder in de deurpost geschoven, waardoor het relatief lastig is om een dergelijk slot open te breken. Cilindersloten komen in tal van verschillende modellen en soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een tweepuntslot en een driepuntslot. Een driepuntslot zit logischerwijs op drie punten met de deurpost verbonden, terwijl een tweepuntslot op twee punten verbonden is. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze ook is. Een inbreker zal namelijk meer moeite moeten doen om een driepuntslot open te breken, waardoor deze sneller betrapt zal worden.

Bijzetsloten op voor het beveiligen van ramen

Vergeet bij het beveiligen van uw woning niet dat ook het beveiligen van uw ramen erg belangrijk is om inbrekers buiten de deur te houden. Voor het beveiligen van ramen kunt u kiezen voor het gebruik van insteek- of oplegsloten. De insteeksloten lijken qua werking op die van een cilinderslot, maar zijn iets minder stevig. Bij een oplegslot wordt het slot op het kozijn van uw raam geplaatst. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk als het kozijn van uw raam niet heel dik is. Ook de manier waarop uw raam geopend wordt, naar binnen of naar buiten, speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste sloten voor uw ramen en deuren. Een slotenmaker kan u van advies voorzien als u nieuwe sloten op uw ramen en deuren in huis wilt laten plaatsen.

Kies altijd voor gecertificeerde sloten

Bovenal is het aan te raden om bij de aanschaf van sloten altijd voor gecertificeerde sloten te kiezen. Dit zijn de beste sloten die u momenteel kunt kopen en bieden zodoende de meeste veiligheid tegen een inbraak. Let bijvoorbeeld op het PKVW-keurmerk van de politie, of de SKG-rating. De SKG-rating geeft aan in welke mate een inbreker vertraagd zal worden tijdens de inbraak in uw woning.

Bron: http://slotenmakershasselt.be/

Tips van een slotenmaker omtrent de beste sloten!