Tips van een autoschadebedrijf: dit doe je bij een aanrijding

Een ongeluk zit helaas nog steeds in een klein hoekje. Ondanks die wetenschap weten nog steeds heel veel mensen niet wat ze moeten doen als ze betrokken raken bij een ongeval met de auto. Hierbij de tips van een autoschadebedrijf.

Blijf rustig bij autoschade

De beste tip: blijf in alle opzichten rustig en zie er eerst op toe niemand gewond is geraakt. Vervolgens stel je je verzekeringsmaatschappij op de hoogte van het ongeluk. Daarna vul je samen met degene met wie je de aanrijding hebt gehad een schadeformulier in. Hoewel de politie niet komt als er alleen sprake is van blikschade, is het wél aan te raden de politie te bellen als er onenigheid ontstaat met de ‘tegenpartij’ of als je denkt dat iets niet helemaal in de haak is. Goed te weten: verander niets aan de situatie voor je foto’s hebt gemaakt van die situatie en dan het liefst foto’s vanuit alle kanten.

Verzekeraar voor autoschade

Mochten er getuigen van het ongeval zijn, benader die dan en vraag om hun contactgegevens. Mocht er onduidelijkheid bestaan over wie schuldig is geweest, dan kun je altijd tergvallen op die getuigen. Nog iets: als je samen met de andere partij het Europees schadeformulier invult, kijk dan wel het formulier door beiden is ondertekend. Is dit het geval, keer dan huiswaarts. Soms kan dit nog in je auto, soms dien je een sleepbedrijf te bellen. Mocht de meneer of mevrouw waarmee je letterlijk gebotst hebt niet verzekerd zijn, informeer dan naar de mogelijkheden die het Waarborgfonds biedt. Eenmaal thuis stel je de verzekeringsmaatschappij op de hoogte van de geleden schade en vul je de rest van het schadeformulier in. Stuur dat nog dezelfde dag op naar je verzekeraar. Stuur ook de gemaakte foto’s mee.

Autoschadebedrijf 

Heb je nog een jonge auto, dan zal je verzekeringsmaatschappij vaak aangeven wanneer en welk autoschadebedrijf de schade aan je auto zal herstellen. Is de schade fors, dan komt vaak eerst nog een expert langs van de verzekeraar om een indicatie van de kosten voor herstel van de auto te maken. Deze expert kan een auto ook total los verklaren en dan zal je op zoek moeten naar een andere vierwieler en haalt je auto dus het autoschadebedrijf niet eens meer. In andere gevallen kan het zijn dat je het schadebedrag van je verzekeraar uitgekeerd krijgt en zelf moet zorgen dat de wagen door een autoschadebedrijf hersteld wordt. Reed je met een aanhanger? Ook voor schade aan een aanhanger zijn aanhanger schadebedrijven welke aanhanger reparaties voor je verrichten.

Tips van een autoschadebedrijf: dit doe je bij een aanrijding